«Καταπέλτης» ήταν η πρόταση του εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ιωαννίδη, για τους τρεις κατηγορουμένους, οι οποίοι μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα είχαν συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008.

Ο κ. Ιωαννίδης πρότεινε την ενοχή τους, γιατί «το έγκλημα της αρπαγής προκαλεί ιδιαίτερο αποτροπιασμό σε οποιοδήποτε σώφρονα άνθρωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενοι είναι οι προερχόμενοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και Πολύκαρπος Γεωργιάδης, οι οποίοι αρνούνται τη συμμετοχή τους στην απαγωγή και ο Ασημάκης Λαζαρίδης, ο οποίος την αποδέχθηκε.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της πρότασής του στο σκέλος που αφορά στην εμπλοκή των δύο αντιεξουσιαστών στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, τα εξής στοιχεία:
– την ομολογία του Ασ. Λαζαρίδη ως προς την εμπλοκή τους,
– την επ’ ακροατηρίου κατάθεση του Γ. Μυλωνά, ο οποίος αναγνώρισε τον σωματότυπο και τη χροιά της φωνής του Π. Γεωργιάδη,
– την προανακριτική κατάθεση του επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία ο δραπέτης Β. Παλαιοκώστας κατονόμασε τους δύο παραπάνω κατηγορουμένους ως «συνεργάτες» του,
– την ταυτοποίηση, έπειτα από άρση του απορρήτου, του αριθμού τηλεφώνου με το οποίο ο Β. Χρυσοχοΐδης έκανε τις οι διαπραγματεύσεις για την καταβολή των λύτρων. Όπως αποδείχθηκε, με τον ίδιο αριθμό σύνδεσης επικοινωνούσε με τον κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων Γ. Χαραλαμπίδη, που ήταν ενήμερος και ενθάρρυνε τους δράστες.

Εξάλλου, για την απαγωγή του Γ. Μυλωνά πρότεινε την ενοχή του Γ. Χαραλαμπίδη για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην αρπαγή και εκβίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας, ο οποίος υιοθέτησε στο μεγαλύτερο μέρος του τις κατηγορίες που αποδίδονται βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος, πρότεινε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην επεισοδιακή απόπειρα ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής, που έγινε -παρόντος και του Β. Παλαιοκώστα- στην περιοχή Επανομή της Θεσσαλονίκης, το Φεβρουάριο του 2008.

Αντιθέτως, αθωωτική ήταν η πρόταση ως προς τις κατηγορίες που αφορούν στους τρεις κατηγορούμενους για συμμετοχή -μαζί με τον Β. Παλαιοκώστα- στις δύο ένοπλες ληστείες που διεπράχθησαν σε υποκαταστήματα τραπεζών στο Πανόραμα και την περιοχή του ΙΚΕΑ, κατά το 2006 και το 2008, αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά στα πλημμελήματα που αποδίδονται σε συνολικά πέντε συγγενικά πρόσωπα των Γ. Χαραλαμπίδη και Ασ. Λαζαρίδη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του αδελφού του Ασ. Λαζαρίδη.

Νωρίτερα, απολογούμενοι οι πέντε κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της υπόθαλψης εγκληματία και της παράνομης οπλοκατοχής, που κατά περίπτωση τους αποδίδονται.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Διαβάστε επίσης:
 
Απολογήθηκαν τρεις από τους κατηγορούμενους για την απαγωγή Μυλωνά
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 18:44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης