Με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι και τα επτά νέα κρούσματα με κορωνοϊό που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Νωρίτερα στην ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είχε αναφερθεί ότι «ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο στοιχείο που προέκυψε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδείχθηκε τελικά ότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, δηλαδή και τα επτά, σχετίζονται με ήδη υπάρχοντα και κανένα δεν αποτελεί κρούσμα που προήλθε από άγνωστη πηγή μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 73.

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

-Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.

-Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές.

-Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα εν λόγω μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου και θα επανεξεταστούν πριν τη λήξη της περιόδου τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης