Mετά και την αυτόβουλη εμφάνιση των δύο δημοσιογράφων Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Γεωργιάδη το πρωί της Πέμπτης στην Εισαγγελία Αθηνών, έπειτα από τη μήνυση του υπαλλήλου της ΕΡΤ, Κ. Βαξεβάνη, η Δικαιοσύνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση και οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από την Εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη αντελήφθη το παιχνίδι εντυπώσεων που προσπάθησαν να παίξουν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος του, Νίκος Κωνσταντόπουλος, με τη μήνυση κατά των δύο δημοσιογράφων και του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αφορούσε στις δημόσιες καταγγελίες του κ. Σούρλα, στην τηλεόραση της Ζούγκλας και στην ηλεκτρονική εφημερίδα, στις οποίες σημειωτέον συμπεριλαμβανόταν και η διαμαρτυρία του για την απόκρυψη συνέντευξής του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Το κουτί της Πανδώρας».

Οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από την Εισαγγελία και θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί.

Ο καραγκιόζης και τα καραγκιοζάκια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραπληροφόρηση στα blogs και τις κατ’ ευφημισμόν δημοσιογραφικές ιστοσελίδες πήγε σύννεφο…

Πάρτε μία μικρή γεύση από το site του μηνυτή, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ξεκίνησε την… παραπληροφόρηση περί σύλληψης για να ακολουθήσουν πολλά blogs αλλά και ιστοσελίδες όπως το Newsbomb που ανήκει στον όμιλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την Ιefimerida του κ. Ράπτη.

Όλοι βιάστηκαν. Υπέπεσαν στο λάθος να αναπαράγουν μία απροσανατολιστική είδηση περί σύλληψης.

To video που ενόχλησε

Δείτε στο video, από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», τις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα, που ενόχλησαν τον δημοσιογράφο της EΡΤ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης μηνύσεως

Την Πέμπτη που μας πέρασε, η τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, «Κίτρινος Τύπος», μετέδωσε δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου Γ. Σούρλα, σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης και συνεργάτες του αν και ζήτησαν και έλαβαν συνέντευξη από τον κ. Σούρλα για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, το ρεπορτάζ αυτό ουδέποτε μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση. Η κατά τις δηλώσεις του κυρίου Σούρλα αποκρυφθείσα συνέντευξη πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για το μέγα αυτό σκάνδαλο από τις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος», αλλά και τη zougla.gr.

Ο κ. Σούρλας είχε καταθέσει στη Βουλή και είχε κοινοποιήσει στο Μέγαρο Μαξίμου στους αρμόδιους υπουργούς και τους αρχηγούς κομμάτων ειδικό φάκελο με όλα τα στοιχεία, τα οποία παρεδόθησαν επίσης στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη. Η υπόθεση αυτή έλαβε διαστάσεις και προ ολίγων εβδομάδων ο κ. Σούρλας εκλήθη από τον κ. Πεπόνη να καταθέσει.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Βαξεβάνης, κατόπιν και των τελευταίων δημόσιων δηλώσεων του κ. Σούρλα και αφού υπέβαλε μήνυση εναντίον του, στη συνέχεια, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, υπέβαλε μήνυση κατά των Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Γεωργιάδη για τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, απαιτώντας να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Είναι προφανές πως τόσο οι αποκαλύψεις του Γ. Σούρλα, οι οποίες είχαν δημοσιοποιηθεί με τον επισημότερο δυνατό τρόπο, όσο και η αναπαραγωγή από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση εκείνων των κυκλωμάτων τα οποία έχουν άμεσο συμφέρον στην κάλυψη της παράνομης δραστηριότητας λαθρεμπορίας καυσίμων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης