Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως θύμα της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής ανισότητας αυτοπαρουσιάζεται στην απολογία του, την οποία αποκαλύπτει η zougla.gr, ο 25χρονος Αλβανός, ένας από τους δύο ληστές που πρωταγωνίστησαν στο αστυνομικό θρίλερ της περασμένης Πέμπτης, με την ανταλλαγή πυροβολισμών και την ομηρία του πεθερού του προπονητή Γιώργου Δώνη.

Ο αδίστακτος κακοποιός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, αρπαγή και παράνομη οπλοφορία, υποστηρίζει ότι οι λόγοι που τον ώθησαν να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη είναι η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και η έλλειψη εργασίας.

Τρίτη και φαρμακερή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «επισκέψεις» του στη χώρα μας ήταν συχνές, καθώς αυτή ήταν η τρίτη φορά που επέλεξε να αφήσει την Αλβανία και να αναζητήσει την «τύχη του» στην Αθήνα. Η πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα ήταν το 2005. Στη χώρα μας έμεινε δύο χρόνια, εργαζόμενος περιστασιακά, ενώ αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του το 2007.

Στην Ελλάδα επανήλθε τον Νοέμβριο του 2010. Έπειτα από έναν μήνα όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τα απαιτούμενα χαρτιά και τελικά απελάθηκε.

Την τρίτη και… «φαρμακερή» επίσκεψη στην Ελλάδα, η οποία έμελλε να είναι και η πιο επεισοδιακή, την πραγματοποίησε τον Απρίλιο του 2012.

Η σχέση του με τον συνεργό του

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του, η συνάντηση με τον συνεργό του έγινε τυχαία κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην οδό Αχαρνών.

«Τις τελευταίες 12 ημέρες έμενα στο ξενοδοχείο ROY στην Αχαρνών. Από δουλειά είχα κάνει μερικά μεροκάματα σαν μπογιατζής και καθαριστής, αλλά όχι πολλά πράγματα. Επειδή δεν είχα δουλειά, έβγαινα στον δρόμο στην Αχαρνών και εκεί συναντούσα άλλους Αλβανούς. Εκεί γνώρισα και τον Νίκο, που μας πιάσατε μαζί. Αυτός μου είπε ότι θα με έπαιρνε μαζί του σε δουλειές με καλό μεροκάματο και αλλάξαμε τηλέφωνα» ανέφερε.

Ο εγκέφαλος

Από την απολογία του 25χρονου προκύπτει ότι ο συνεργάτης του, ο Νίκο, όπως τον αποκαλεί, ήταν εκείνος που κατείχε τον ρόλο του αρχηγού. Ήταν ο άνθρωπος που διάλεγε τους στόχους, όριζε το πότε θα «χτυπήσουν» και με ποιο τρόπο.

Όπως διαφαίνεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και την απολογία του Ν.Ν., η επιλογή των «στόχων» γινόταν με το σκεπτικό ότι στις κατοικίες των βορείων προαστίων θα έβρισκαν αρκετά χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

«Μια ημέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να συναντηθούμε κατά τις εννιά το βράδυ στον σταθμό του τρένου. Πήγαμε προς Κηφισιά, αλλά δεν κάναμε τίποτα. Μετά από λίγες μέρες ξαναπήγαμε προς τα πάνω, αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα, γιατί μια γυναίκα που μπήκαμε στο σπίτι της μάς είδε και άρχισε να φωνάζει» λέει ο Ν. Ν..

Η ληστεία στο σπίτι του Δώνη

Στην απολογία του αναφέρεται εκτενώς σε όσα έλαβαν χώρα τη «μοιραία» ημέρα της Πέμπτης 28ης Ιουνίου 2012, όταν μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, Νίκο, πήγαν, όπως λέει, σε μια γειτονιά που είχε κοντά δάσος και ξεκίνησαν να παρατηρούν σπίτια, για να αποφασίσουν σε ποιο θα εισβάλουν.

Όπως λέει αρχικά, ο συνεργάτης του παρατήρησε την περιοχή για αρκετή ώρα, στη συνέχεια του υπέδειξε την κατοικία του προπονητή και ακολούθως έβγαλε από τον σάκο του ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι με σιγαστήρα.

«Πηδήξαμε τα κάγκελα και μπήκαμε μέσα από την μπαλκονόπορτα. Εκεί ήταν μια κυρία, ένας κύριος, ένα παιδί, ένα μωρό και μια γυναίκα που καθάριζε. Εγώ έμεινα να τους φυλάω στο μπάνιο στον πάνω όροφο και ο Νίκο έψαχνε το σπίτι» αναφέρει.

Δεν είχαν περάσει παρά μερικά λεπτά, όταν ο 25χρονος άκουσε πυροβολισμούς, οι οποίοι προέρχονταν από τον κάτω όροφο. Πάνω στην ταραχή του, όπως ισχυρίζεται, αποφάσισε να διαφύγει, πηδώντας από το μπαλκόνι στην αυλή.

«Εκεί είδα τον Νίκο να κρατάει τον κύριο από το σπίτι και μου είπε να τον πάρω εγώ. Εγώ του έλεγα να τον αφήσουμε και αυτός μου έλεγε όχι, γιατί ήρθε η αστυνομία. Φύγαμε από το σπίτι μαζί με τον κύριο και μετά από λίγα μέτρα τον αφήσαμε και μπήκαμε σε ένα δάσος. Όταν βγήκαμε στον δρόμο, ανεβήκαμε μια ανηφόρα και πηδήξαμε τα κάγκελα ενός σπιτιού και κρυφτήκαμε. Μετά από λίγο ήρθε η αστυνομία και μας φώναζαν να παραδοθούμε και πάλι έπεσαν πυροβολισμοί. Εγώ εκεί έπεσα κάτω και με πιάσατε» καταλήγει. 

Απολογήθηκε τυπικά και ο δεύτερος κατηγορούμενος

Τυπική απολογία έδωσε σήμερα στην 20η τακτική ανακρίτρια ο δεύτερος κατηγορούμενος και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί κάποια στιγμή σε μεταγενέστερο μέρος της προδικασίας. Η συγκεκριμένη κίνηση προήλθε από νομική πρωτοβουλία την οποία έλαβε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:

«Ζητήσαμε και λάβαμε προθεσμία για την Δευτέρα που μας πέρασε για σήμερα ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να συνεργαστώ με τον εντολέα μου για την προετοιμασία της απολογίας του.

Δυστυχώς, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασεως της υγείας του και των βαρέων παυσίπονων που του χορηγούνται δεν κατέστη δυνατό να γίνει αυτό. Περαιτέρω σήμερα, στις 4:00 μ.μ., που ήταν προγραμματισμένη η απολογία του ήταν σε ληθαργική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απολογηθεί.

Επιφυλαχτήκαμε να ζητήσει να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε εν ευθέτω χρόνω, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν οι ληστές της Κηφισιάς

Πλούσιο το «βιογραφικό» των ληστών της Κηφισιάς

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους ληστές της Κηφισιάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης