Οι ήσυχες γειτονιές της Πολιτείας, προς το ρέμα Κοκκιναρά γέμισαν ξαφνικά περιπολικά και αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα και προτεταμένα περίστροφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης, ο φρουρός της κατοικίας του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με επείγον σήμα του στην Άμεση Δράση πληροφορούσε το αρχηγείο πως λίγα μέτρα παρακάτω δυο ληστές είχαν εισβάλει σε μία μονοκατοικία.

Καρέ-καρέ η σύλληψη και η μεταφορά του ληστή στο ασθενοφόρο


(Ο δεύτερος ληστής που συνελήφθη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Τραυματίας ο δεύτερος δράστης)


(Επιβιβάζεται στο ασθενοφόρο)


(Η σύλληψη του πρώτου δράστη)

Στο σπίτι εκείνη την ώρα βρίσκονταν τα πεθερικά και τα δύο παιδιά του Γιώργου Δώνη, του γνωστού προπονητή του ΠΑΟΚ ο οποίος έλειπε στην Θεσσαλονίκη. Ένα από τα παιδιά κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να ειδοποιήσει τον φρουρό του πρώην υπουργού. Οι αστυνομικοί που έφθασαν αμέσως περικύκλωσαν την μονοκατοικία. Οι δύο ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι έναν αστυνομικό,ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά.

Κατά την ανταλλαγή πυρών ο ένας ληστής, ετών 34. αλβανικής καταγωγής τραυματίστηκε στο χέρι.

Οι δύο δράστες επιχείρησαν να ξεφύγουν παίρνοντας σαν όμηρο για περίπου δέκα λεπτά τον πεθερό του Γιώργου Δώνη. Τα κατάφεραν αλλά για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι αστυνομικοί συνεπικουρούμενοι από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερνα να εντοπίσουν τους δύο δράστες λίγες δεκάδες μέτρα παρακάτω. Πάνω από 60 άνδρες της αστυνομίας καθώς και ειδική μονάδα των ΕΚΑΜ περικύκλωσαν την περιοχή.

Το θρίλερ άρχισε…

Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δύο δράστες. Ηλικίας 25 ετών, αλβανικής καταγωγής, ο κακοποιός δεν έφερε τραύματα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.Οι άνδρες των ΕΚΑΜ γνώριζαν λοιπόν πως ο άλλος δράστης ήταν ο τραυματίας.

Ήταν ζήτημα χρόνου πια να συλληφθεί και ο δεύτερος δράστης ο οποίος είχε ταμπουρωθεί σε μία πολυκατοικία επί της οδού Θεοτοκοπούλου 11. Το ζήτημα ήταν ότι έπρεπε να αποφευχθεί πάση θυσία η αιματοχυσία. Τέσσερις ώρες αργότερα η ομάδα των ΕΚΑΜ μετά από μία σύντομη επιχείρηση κατάφερνε να συλλάβει και τον δεύτερο νεαρό δράστη, ο οποίος είναι 34 ετών από την Αλβανία. Ο δράστης ήταν τραυματισμένος και στα δύο χέρια. Η αστυνομία δεν έχει στην κατοχή της μέχρι στιγμής τους φακέλους τους, προκειμένου να διαπιστώσει εάν πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς.


(Το σπίτι επί της οδού Θεοτοκοπούλου όπου συνελήφθη ο δεύτερος δράστης)


(Το ασθενοφόρο με το οποίο παρελήφθη ο τραυματίας δράστης σε οικία στην οδό Θεοτοκοπούλου)


(Κηλίδες αίματος μαρτυρούν το τι προηγήθηκε)


(Το σημείο στο οποίο συνελήφθη ο τραυματίας δράστης. Διακρίνονται τα παπούτσια του)

Ακούστε τι δήλωσε κάτοικος της περιοχής:


(Το ελικόπτερο που επιχείρησε από αέρος)


(Οι άνδρες των ΕΚΑΜ)

Το χρονικό

Αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 14.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Κηφισιάς.

Άγνωστοι επεχείρησαν να διαρρήξουν τη μονοκατοικία του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη, η οποία βρίσκεται επί της οδού Ζίτσης 3. Να σημειωθεί ότι πέρυσι ληστές διέρρηξαν δύο φορές το σπίτι του τεχνικού του ΠΑΟΚ.


(Η μονοκατοικία του Γ. Δώνη)


(Το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι του Δώνη)


(Η οδός Ζίτσης οδηγεί σε αδιέξοδο)

Εφιαλτικές στιγμές για την οικογένεια Δώνη

Το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου ήταν εφιαλτικό για την οικογένεια Δώνη. Ο προπονητής απουσίαζε λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών του στη Θεσσαλονίκη. Στο σπίτι βρίσκονταν τα πεθερικά του και τα δύο του παιδιά. Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή, ακινητοποίησαν τον πεθερό του, τη σύζυγό του και ένα από τα ανήλικα παιδιά του και άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η κατοικία του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο σπίτι βρισκόταν και ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Δώνη, 15 ετών, ο οποίος βγήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες και ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και δέχθηκαν πυροβολισμούς από τους κακοποιούς. Μάλιστα, οι δράστες κράτησαν για λίγα λεπτά ως όμηρο τον πεθερό του Γ. Δώνη.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκε ένας αρχιφύλακας στο πόδι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 ΓΣΝ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των δραστών φέρει τραύμα στο χέρι, αφού εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Αυτή την ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Οι έρευνες, στις οποίες συμμετέχει από αέρος ένα ελικόπτερο, εστιάζονται στο ρέμα του Κοκκιναρά, καθώς, όπως εκτιμάται, οι ληστές δεν είχαν περισσότερο χρόνο για να ξεφύγουν.


(Oι έρευνες συνεχίζονται)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του.

Στο στόχαστρο ξανά η μονοκατοικία του Γ. Δώνη

Ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ είχε πέσει θύμα κλοπής και τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν άγνωστοι διέρρηξαν την οικία του στα βόρεια προάστια. Όμως, εκείνη δεν ήταν η μοναδική φορά, καθώς σε διάστημα λίγων ημερών υπήρξε και νέα διάρρηξη.

Οι διαρρήκτες τότε αφαίρεσαν το λάπτοπ του Γιώργου Δώνη, στο οποίο είχε μέσα όλα τα στοιχεία της ομάδας του Ατρομήτου, πήραν τα κλειδιά του σπιτιού, έκλεψαν ένα αυτοκίνητο μεγάλης αξίας, ενώ απέσπασαν και τα κλειδιά ενός δεύτερου οχήματος της οικογένειας.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το γεγονός, η οποία εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης:

Συνελήφθησαν σήμερα (28-6-2012) το απόγευμα στην Κηφισιά κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο (2) αλλοδαποί δράστες ένοπλης ληστείας σε σπίτι στη Κηφισιά.

Ειδικότερα, το μεσημέρι, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι στην Κηφισιά με σκοπό την ληστεία, έχοντας όπλο και μαχαίρι με τα οποία απείλησαν 74χρονο ένοικο ημεδαπό.

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν και στην περιοχή κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς και προκειμένου να διαφύγουν χρησιμοποίησαν για σύντομο χρονικό διάστημα ως «προκάλυμμα» τον 74χρονο ημεδαπό, τον οποίο άφησαν σε κοντινό σημείο.

Επιπλέον για να αποφύγουν την σύλληψη πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πόδι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν και τραυμάτισαν έναν από τους δράστες.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις σε δύο (2) περιμετρικές ζώνες ασφάλειας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της ΕΚΑΜ, της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής. Συνέδραμαν επίσης αστυνομικό ελικόπτερο και ομάδα αστυνομικών σκύλων.

Την 15.55΄ ώρα εντοπίστηκαν οι δράστες σε αυλή οικίας στην διασταύρωση των οδών Θεοτοκοπούλου και Χειμάρρας, στην περιοχή της Κηφισιάς και οι αστυνομικοί, μετά από ανταλλαγή πυρών, κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, την 17.55΄ ώρα εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης, σε αυλή οικίας στην οδό Θεοτοκοπούλου, όπου και συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το πιστόλι και το μαχαίρι. Επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν διάφορα τιμαλφή, τα οποία είχαν αφαιρέσει από την οικία .

Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε αλλά περιστατικά ένοπλων ληστειών και συναφών αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 14:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης