Φεστιβάλ στον Όλυμπο θέλει η Περιφέρεια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 18:25
Φεστιβάλ στον Όλυμπο θέλει η Περιφέρεια
Η δημιουργία φεστιβάλ για τον Όλυμπο βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχαν χθες το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρ. Λιάπη και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθαν. Παιδή, με εκπροσώπους φορέων των δήμων Ελασσόνας και Τεμπών.

Σκοπός ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους διαφόρων φορέων και συλλόγων, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σύνολο δράσεων, υπό τη μορφή φεστιβάλ, που θα έχουν ως επίκεντρο και σημείο αναφοράς την περαιτέρω ουσιαστική ανάδειξη του Ολύμπου και τη μεγαλύτερη προβολή του, προς όφελος της Θεσσαλίας.

Αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αξιοποίηση του «βουνού των θεών», ο κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Για εμάς ο Όλυμπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Γι΄ αυτό άλλωστε έχουμε στα χέρια μας και προωθούμε ένα σχέδιο απτό και υλοποιήσιμο για την ανάπτυξή του. Σκοπός μας δεν είναι να ονειροβατούμε και να λέμε μεγάλα λόγια. Δυστυχώς, βέβαια, μέχρι σήμερα ο Όλυμπος δεν έχει αναπτυχθεί από πλευράς Θεσσαλίας και Λάρισας ιδιαίτερα, όσο θα έπρεπε. Από δω και πέρα όμως μία είναι η λύση για να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα: συνέργεια – συνεργασία – αποτελεσματικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούμε το μίνι – πλανητάριο και το θεματικό πάρκο και επιδιώκουμε ένα ξεμπλοκάρουμε και άλλα σημαντικά έργα για τον Όλυμπο. Η πρόθεσή μας, σε κάθε περίπτωση, είναι να αξιοποιήσουμε τον Όλυμπο όπως του αξίζει και του πρέπει. Και βεβαίως, τα οφέλη από μία τέτοια δράση θα διαχυθούν πρώτα στην περιοχή και μετά στους ανθρώπους της».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 18:28