Φαιστός: «Όχι» στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 08:00
Φαιστός: «Όχι» στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων
Ανακοίνωση για το θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Σχολείου Δήμου Φαιστού Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Σχολείου Δήμου Φαιστού δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο. Αν πραγματικά ήθελαν αυτό θα έδιναν τα 3,5 εκ. ευρώ, που μας έχει στοιχίσει η αξιολόγηση μέχρι σήμερα, για τις ανάγκες των κτηρίων και κυρίως των μαθητών.

»Η αξιολόγηση είναι ένα κομμάτι του "νέου σχολείου" που θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά. Η αξιολόγηση θα γίνει άλλοθι για την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών, υπονομεύει το ίδιο το δικαίωμα μας να δρούμε συλλογικά-αγωνιστικά, βάζει τα σχολεία να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, ανοίγει τις πόρτες διάπλατα να μπουν στο σχολείο φιλάνθρωποι και έμποροι.

»Η αξιολόγηση τους θα γίνει με τα δικά μας κριτήρια. Γι' αυτούς κάλο σχολείο είναι αυτό που βρίσκει μόνο χρήματα για τις ανάγκες του, διαμορφώνει εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο του, έχει "φρόνιμους" και "πειθαρχικούς" μαθητές, επιτυχίες... Αξιολογούμε ως γονείς χρόνια τώρα την εκπαιδευτική πολιτική και την έχουμε κρίνει όχι άπλα ανεπαρκή άλλα άκρως επικίνδυνη.

»Τί έκανε όμως το Υπουργείο Παιδείας ή η κυβέρνηση με τα αιτήματα μας; Τα πέταξε στα σκουπίδια! Αυτό θα κάνουμε κι εμείς τώρα με τις δικές τους προτάσεις.

»ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 08:06