Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Μετά τη σύλληψη του 44χρονου προπονητή Ταε Κβο Ντο, Άρη Δάτσιου, που βαρύνεται με τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή τουλάχιστον πέντε ανήλικων αθλητριών του ηλικίας 12- 16 ετών την περίοδο 2009- 2020, συνεχόμενες αποκαλύψεις για τη δράση του βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 44χρονος που είναι πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού και έχει εκπροσωπήσει ως προπονητής αθλητών και αθλητριών Ταε Κβο Ντο, την Ελλάδα σε αρκετές εγχώριες διοργανώσεις αλλά και του εξωτερικού,  εξανάγκαζε με τον τρόπο του τις ανήλικες αθλήτριες του να υποκύψουν στις αρρωστημένες ορέξεις του, είτε μέσα σε ειδικό χώρο που είχε διαμορφώσει στο  γυμναστήριο, είτε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Τρεις από τις κοπέλες που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια είχαν πέσει θύματα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αφορμή για να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης

Το πλέον συνταρακτικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η μια από τις πέντε κοπέλες που έδωσαν κατάθεση για την υπόθεση, είπε ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να προβαίνει ακόμη και τώρα σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικη αθλήτριά του, ηλικίας 15 ετών. Η συγκεκριμένη κατάθεση απετέλεσε και την κύρια αφορμή προκειμένου να εκδοθεί  το ένταλμα σύλληψής του.

Το «κουβάρι» γύρω από την αρρωστημένη δράση του 44χρονου προπονητή άρχισε να ξετυλίγεται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ουσιαστικά τότε ξεκίνησαν όλα όταν οι πέντε κοπέλες που είχαν υποστεί τους βιασμούς κατά την περίοδο που ήταν ανήλικες, πήγαν στον  εισαγγελέα, και κατέθεσαν όσα τους είχαν συμβεί. Και οι πέντε κοπέλες έχουν μιλήσει αναλυτικά για όσα βίωναν από τον πρώην προπονητή τους, την περίοδο που ήταν αθλήτριες αλλά και τους τρόπους που χρησιμοποιούσε για να τις εξαναγκάσει να υποκύψουν στις αρρωστημένες ορέξεις του.

Ιδιαίτερα περιγραφικές οι καταθέσεις

Οι καταθέσεις τους μάλιστα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι ιδιαίτερα περιγραφικές και με πάρα πολλές λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ο 44χρονος παιδόφιλος προπονητής χρησιμοποιούσε ιδιαίτερα βίαιους τρόπους κατά την διάρκεια των βιασμών των ανήλικων κοριτσιών.

Μάλιστα ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να προβαίνει στις ντροπιαστικές πράξεις του τις οποίες βιντεοσκοπούσε, όπως αποκαλύπτεται από το οπτικό υλικό που εντοπίστηκε κατά την έρευνα στα κινητά του τηλέφωνα και τους υπολογιστές του, που κατασχέθηκαν από το σπίτι του.

Ο 44χρόνος λοιπόν, αφού προσέγγιζε τα κορίτσια ηλικίας 12 ως 16 ετών τα οποία προπονούσε, τις επαινούσε για τις αθλητικές τους ικανότητες και τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα ούτως ώστε να κάνουν πολύωρες προπονήσεις μαζί του κυρίως ατομικές. Ακολουθώντας λοιπόν, αυτή την τακτική, φέρεται να ασελγούσε σε βάρος τους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον ημιώροφο του γυμναστηρίου, αλλά και στο σπίτι του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο ίδιος προσέγγιζε τις μαθήτριες του και το πρώτο διάστημα δεν τους επιτίθετο, αλλά προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η σχέση που «έχτιζε» με τις μαθήτριες του και τις οικογένειές τους τον βοηθούσε να κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη τους. 

Μόνο μια από τις κοπέλες παραμένει στο άθλημα

Τα πέντε θύματα των βιασμών που κατέθεσαν στον εισαγγελέα όσα φρικτά βίωσαν εκείνες τις εποχές, γνωρίζονταν μεταξύ τους καθώς ήταν όλες συναθλήτριες. Ωστόσο δεν είχαν μιλήσει ποτέ η μια στην άλλη, προφανώς από ντροπή, για να πουν τι τους είχε συμβεί, ενώ μέχρι την στιγμή των αποκαλύψεων τους στον εισαγγελέα οι γονείς των  κοριτσιών δεν γνώριζαν το παραμικρό.

Παράλληλα, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, το οικογενειακό  περιβάλλον των πέντε ενήλικων σήμερα καταγγελλουσών, δεν ήταν εκείνα τα χρόνια  το καλύτερο δυνατό, κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξαν να στραφούν στο συγκεκριμένο δυναμικό άθλημα. Έβλεπαν το Ταε Κβο Ντο ως μέσο διαφυγής από τις καταστάσεις που βίωναν εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Προφανώς, αυτές τις καταστάσεις εκμεταλλευόταν και ο 44χρονος που είχε καταφέρει να κάνει τα κορίτσια που βίαζε να πιστεύουν ότι τον έχουν ερωτευτεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από αυτά που είχαν πέσει θύμα του έλεγε κατόπιν ότι ένιωθε πως ήταν ο Θεός της.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις πέντε καταγγέλλουσες μόνο μια παραμένει ακόμη στο άθλημα, ενώ οι υπόλοιπες το έχουν εγκαταλείψει.

Σαφείς ενδείξεις ότι κι άλλα κορίτσια έχουν πέσει θύματα του 

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν είναι μόνο τα πέντε κορίτσια που έχουν πέσει θύματα του βιαστή-προπονητή, ειδικότερα μετά την κατάθεση της μίας από τις κοπέλες στον εισαγγελέα, που αποκάλυψε ότι ενδεχομένως ακόμη και τώρα ο 44χρονος εξακολουθεί την δράση του  έχοντας  προσεγγίσει με ύπουλους σκοπούς  μια 15χρονη αθλήτριά του. Για τον λόγο αυτό, θεωρείται πολύ πιθανό μέσα στις  επόμενες ημέρες να δοθούν επισήμως στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες του, προκειμένου κι άλλα ενδεχόμενα θύματά του να αποφασίσουν να καταθέσουν όσα βίωσαν στο παρελθόν.

Η «γκαρσονιέρα»

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να δημιούργησε στον ημιώροφο του γυμναστηρίου, ένα μικρό σπίτι, μια «γκαρσονιέρα» δηλαδή με κρεβάτι, η οποία έγινε ο τόπος που ο παιδόφιλος εξανάγκαζε τα ανήλικα κορίτσια να ικανοποιούν τις ορέξεις του, προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις.

Μητέρα πρώην μαθητή της σχολής, γνωστοποίησε με δηλώσεις της  πως ο συγκεκριμένος ήταν προπονητής και ιδιοκτήτης της σχολής, και η ίδια γνωρίζει ότι τα τελευταία χρόνια πιθανώς να είχε διαμορφώσει σε σπίτι κάποιο δωμάτιο του γυμναστηρίου αφού έμενε σίγουρα κάποιες φορές τα βράδια σε αυτό.

Θα απολογηθεί την Παρασκευή

Ο 44χρονος προπονητής του συλλόγου Ίριδα Ηλιούπολης, Άρης Δάτσιος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή, στον 14ο ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στα οχήματά του, αλλά και στον  χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο τάμπλετ, τρεις φορητοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών. Μάλιστα οι Αρχές  θα ερευνήσουν αν ο 44χρονος παιδόφιλος αναρτούσε περιεχόμενο από τους βιασμούς των ανήλικων κοριτσιών στο διαδίκτυο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης