Ιταλική «επιδρομή» στους κυνηγότοπους της Ηπείρου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 18:47
Ιταλική «επιδρομή» στους κυνηγότοπους της Ηπείρου
Στο έλεος των Ιταλών κυνηγών βρίσκεται η Ήπειρος, καθώς η μεγάλη λεηλασία έχει ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί μεσα στους επόμενους μήνες.

Οι Ιταλοί δεν έρχονται για να κυνηγήσουν, αλλά για να ρημάξουν τα πάντα... Αυτό τονίζουν όσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση και συχνά ανταμώνουν στους κυνηγότοπους με τους πάνοπλους Ιταλούς.

Οι επιδρομές των Ιταλών, άλλωστε, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν την γειτονική Αλβανία στην απαγόρευση του κυνηγίου για μία διετία.

Στην Ήπειρο, βασικό προορισμό των Ιταλών αποτελούν η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Φεβρουάριο φτάνουν κατά ομάδες και δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους.

«Έρχονται και δεν αφήνουν ούτε πούπουλο...». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε κυνηγός από την περιοχή της Πρέβεζας, ο οποίος μίλησε στο Epiruspost.gr.

Αγανακτισμένος ο ίδιος από όσα έχουν δει τα μάτια του τα προηγούμενα χρόνια, τονίζει ότι έχει κάνει σειρά εγγράφων κι αναφορών σε συλλόγους, ομοσπονδίες, μέχρι και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Είναι πάνοπλοι. Μαζί τους έχουν μηχανές. Η μία μηχανή βγάζει τα φτερά από τα πουλιά και η δεύτερη τα κάνει κιμά. Φεύγουν με τον κιμά από δω. Δεν κοιτάζουν τι σκοτώνουν. Από τσίχλες μέχρι σπουργίτια. Δεν αφήνουν ούτε πούπουλο...», τονίζει αγανακτισμένος.

Οι πρώτες επιδρομές των Ιταλών είχαν σημειωθεί προ πενταετίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Με την ίδια μέθοδο και τακτική.

Από τότε κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Ο 65χρονος κυνηγός από χωριό της Πρέβεζας υποστήριξε ότι όσα είδε να συμβαίνουν στην περιοχή του κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο δεν έχουν προηγούμενο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κιμάς με τον οποίο επιστρέφουν στην Ιταλία οι κυνηγοί, πωλείται σε εστιατόρια πολυτελείας. Και τα μπιφτέκια φτάνουν στον καταναλωτή, έναντι των δεκαπέντε ευρώ το καθένα.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που κάνει η εφημερίδα «Κυνηγετικά Νέα» ότι οι «κυνηγότοποι» και τα θηράματα της Ηπείρου έχουν αρχίσει να πωλούνται σε Ιταλούς κυνηγούς, τους οποίους οργανωμένα προσελκύουν προς τη χώρα μας επαγγελματικές ομάδες ντόπιων από την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Τα Ιταλικά κυνηγετικά site είναι αυτή τη στιγμή γεμάτα από αγγελίες, που καλούν όσους Ιταλούς ενδιαφέρονται, να... αποβιβασθούν στην ελληνική ακτή και να κυνηγήσουν στην Ήπειρο, στα Τρίκαλα, στη Μακεδονία και αλλού...

Όπως απακάλυψε, μάλιστα, η δημοσιογραφική έρευνα των «Κυνηγετικών Νέων», σε όλη αυτήν τη νέα «επιχείρηση» είναι αναμειγμένοι Έλληνες κυνηγοί, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες εστίασης από την Ήπειρο, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, πλέον, στον κυνηγετικό τουρισμό.

Πηγή: epiruspost.gr

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 18:47