«Καμπανάκι» ΕΣΕΕ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 14:06
«Καμπανάκι» ΕΣΕΕ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
«Η εικόνα των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) είναι απελπιστική και αρκεί να παρατηρήσει κανείς τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τις δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων των εταιρειών για να διαπιστώσει ότι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στο όριο κατάρρευσης». Αυτό επεσήμανε – μεταξύ άλλων – σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι η δέσμη μέτρων λιτότητας μέχρι το 2015, που συμφωνήθηκε με την τρόικα, «επαναλαμβάνει επίμονα τα λάθη και τις αστοχίες του Μνημονίου 1, επιτίθεται φορολογικά με εισπρακτικά μέτρα πανικού, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόβλημα με μια ψυχρή λογιστική προσέγγιση».

Για το ελληνικό εμπόριο, τονίζει, η λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν βρίσκεται στην ασφυκτική συμπίεση των εισοδημάτων των πολιτών. «Ούτε αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη ως άνθηση πάνω σε ...καμένη γη. Για εμάς, η λύση βρίσκεται σε ένα σχέδιο αυθεντικής ανάπτυξης, σε μια παραγωγική Ελλάδα που θα ενισχύει και δε θα καθηλώνει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει ότι η εύκολη λύση επιβολής νέων φόρων, η απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, και επιδόματα, οι ανελέητες εισπρακτικές απειλές, οι φρενήρεις διαδικασίες πώλησης κρατικής περιουσίας, οι τεμπέλικοι μηχανισμοί, η έλλειψη συλλογικής δουλειάς και η απουσία της κοινωνίας και των θεσμικών της εκπροσώπων από τις εν λόγω συζητήσεις, περιγράφουν ένα πραγματικό σκηνικό τρόμου για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Καταλήγει δε: «Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο μαζί με το χρηματοδοτικό πακέτο επιπλέον δανεισμού, πριν ακόμα εφαρμοστεί, έχει προκαλέσει αμηχανία, κακοφωνία και σύγχυση στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως κοινωνική απόγνωση και λαϊκή οργή σε κάθε ελληνική οικογένεια».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 14:06