Κανονικά οι εγγραφές στα σχολεία για παιδιά στρατιωτικών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012, 15:29
Κανονικά οι εγγραφές στα σχολεία για παιδιά στρατιωτικών
Χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις θα γίνουν οι εγγραφές στα σχολεία για τα παιδιά στρατιωτικών, οι μεταθέσεις των οποίων έχουν καθυστερήσει λόγω εκλογών, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Άμυνας. Οι έγγραφες μπορούν να πραγματοποιηθούν και μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, διευκρινίζει το υπουργείο.

«Δεν θα υπάρξει θέμα με τις εγγραφές των παιδιών στρατιωτικών, οι οποίοι αναμένουν μεταθέσεις και οι οποίες καθυστερούν λόγω του ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι ετήσιες κρίσεις λόγω εκλογών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για ρύθμιση του θέματος των εγγραφών, όπως και αυτού της συνυπηρέτησης συζύγων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το ΓΕΕΘΑ, με το που έγινε γνωστή η αναβολή των μεταθέσεων, επικοινώνησε και ενημέρωσε τα αρμόδια τμήματα των Υπουργείων, Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη για τα προβλήματα που δημιουργούνται, εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες σχετικές διαβεβαιώσεις προς επίλυσή τους. Αναλυτικότερα:
Συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών. Η σχετική εγκύκλιος, που έχει ήδη εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναφέρει ότι οι αιτήσεις αποσπάσεως για συνυπηρέτηση μπορούν να υποβληθούν και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, έστω και χειρόγραφα, μόλις γνωστοποιηθεί ο τόπος μετακίνησης του στρατιωτικού. Επιπλέον, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνουν ότι, όποτε υποβληθούν αιτήσεις συνυπηρέτησης, θα εξετασθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Εγγραφή στα σχολεία. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του νόμου 2817/2000 εγγραφές μαθητών μπορούν να γίνουν κατ’ εξαίρεση τον Σεπτέμβριο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων».

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012, 17:08