Κρήτη: Δήμος μπλόκαρε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων άλλου δήμου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 17:03
Κρήτη: Δήμος μπλόκαρε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων άλλου δήμου
Τη μισθοδοσία του προσωπικού του δήμου Μινώα Πεδιάδος μπλόκαρε ο Δήμος Ηρακλείου εξαιτίας παλιάς οφειλής του δεύτερου για τη χρήση της χωματερής των Πέρα Γαλήνων.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη πρόσφατα και προκαλεί τριβές μεταξύ των δύο δήμων αλλά και τριγμούς στη λειτουργία της ΠΕΔ Κρήτης.

Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά τη χρήση προηγούμενων δημοτικών αρχών. Ο Δήμος Μινώα χρησιμοποιούσε τη χωματερή χωρίς όμως να πληρώνει, με το ποσό της χρήσης να αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

Η σιωπηρή συμφωνία του προηγούμενου δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη με το δήμαρχο της περιοχής Ζαχαρία Καλογεράκη, να αναζητηθεί κάποια στιγμή τρόπος αποπληρωμής του χρέους σε βάθος χρόνου είχε ημερομηνία λήξης, καθώς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός έστειλε τη διαταγή πληρωμής.

Και όχι μόνον αυτό, αφού προχώρησε και σε ενεργοποίηση της κατάσχεσης υπέρ τρίτων, όπως συμβαίνει με τους... κακοπληρωτές ιδιώτες.

Αποτέλεσμα ήταν η υπηρεσία πληρωμών του υπουργείου Εσωτερικών -στην οποία κοινοποιήθηκε η απόφαση- να μπλοκάρει την πληρωμή μισθοδοσίας του προσωπικού του δήμου Μινώα, μέχρις ότου ο δήμος τακτοποιήσει την οφειλή του.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Αρκαλοχώρι και οι δυο δήμαρχοι αναζητούν λύση προτού οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Μινώα νιώσουν τις συνέπειες της ενέργειας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 17:03