Για όγδοη ημέρα οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας είναι άυπνοι, κουρασμένοι, εξαντλημένοι και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όμως έχουν ακόμα θάρρος και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με τη βοήθεια των Πυροσβεστών, έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες για να σώσουν τις περιουσίες τους. Κυρίως οι νεότεροι ηλικιακά, αφού οι μεγαλύτεροι έχουν αποχωρήσει από τους οικισμούς που απειλούνται από τα μέτωτα, έμειναν πίσω για να προστατεύσουν τουλάχιστον τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Τρίτης, το πύρινο μέτωπο δείχνει να κατευθύνεται από τα Αβγαριά στα Καμάρια, γι’ αυτό σχηματίστηκε μία ανθρώπινη αλυσίδα για να ανακοπεί η πορεία του. Παρόλο που οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες δημιούργησαν περιμετρικά του χωριού αντιπυρική ζώνη, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτήν, ωστόσο, οι κάτοικοι έσωσαν τα σπίτια τους.

Όταν έσπασε το πύρινο μέτωπο στην Αβγαριά, πυροσβέστες, ξένες αποστολές, εθελοντές δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη στο χωριό Καμάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στην Καστανιώτισσα, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην φτάσει στην Ιστιαία. Επίσης, στους Καματριάδες έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς. Οι αναζωπυρώσεις και σε αυτή την περιοχή είναι διάσπαρτες. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, δύο ομάδες πυροσβεστών εξακολουθούσαν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, αναμένοντας τις επόμενες ώρες περαιτέρω βοήθεια, σύμφωνα με το OPEN, για

Στις περιοχές Ελληνικά και Ψαροπούλι οι δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα. Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρχε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος φόβος πια των πυροσβεστών καθώς μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης