Μια πρακτική που εφαρμόζεται χρόνια σε φυλακές του εξωτερικού πρόκειται σύντομα να ισχύσει και στην Ελλάδα, καθώς ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα προβλέπει τη δυνατότητα οι κρατούμενοι (άνδρες και γυναίκες) να συνευρίσκονται ερωτικά με τις συντρόφους τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, γνωστοποίησε ότι η Επιτροπή Σωφρονιστικού συστήματος της Βουλής προτίθεται να κάνει δεκτές τις σχετικές εισηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που μένει να επιλυθεί είναι μία σειρά από πρακτικά προβλήματα, όπως το που θα βρεθούν διαθέσιμοι χώροι για τις ερωτικές συνευρέσεις την στιγμή, καθώς οι ελληνικές φυλακές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα χωρητικότητας.

Η «ανθρωπογεωγραφία» των ελληνικών φυλακών δείχνει ότι οι κρατούμενοι ανέρχονται σε 11.000 όταν η συνολική χωρητικότητα είναι για 9.800 κρατούμενους.

Ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα με τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια, που σε πρώτο στάδιο θα αφορά 250 υπόδικους και κατάδικους που θα βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης εκτός φυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης