Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι νέα διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ορίζεται η κα Λόλα-Θεοδώρα Τότσιου. Η θητεία της κας Τότσιου είναι 5ετής.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της σημείωμα: «Είναι αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Πανεπιστημιακής Σχολής Μουσικής Χαϊδελβέργης–Μάννχάιμ, στην τάξη των solist του C. Back. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό τμήμα στην Ακαδημία “Ferenc Liszt” της Βουδαπέστης με τον πιανίστα Z.Koscis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1980 παρουσιάζει τη δουλειά της με κονσέρτα, ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, Κύπρο, Αίγυπτο και Η.Π.Α.. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με όλες τις μεγάλες ορχήστρες και έχει ηχογραφήσει με την ορχήστρα της ΕΡΤ. Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και σεμινάρια και έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και μαγνητοσκοπήσεις για την τηλεόραση. Στο ενεργητικό της έχει πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων του σύγχρονου ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει το ρεπερτόριο της με έργα της Jazz, της new music και των ινδικών bhajans. Επίσης αυτοσχεδιάζει στο πιάνο, συνθέτει και πειραματίζεται με τους τρόπους της μουσικής έκφρασης και performance.Eργα της έχουν παιχτεί μεταξύ άλλων στα ΛΘ’Δημήτρια, Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004, “Flou”, “club 22”, καθώς και στο Εθνικό Θέατρο Αθήνας και στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.

Υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της “Hellexpo” και μέλος επιτροπών σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου. Έχει δώσει διαλέξεις με θέμα “Η γυναίκα solist” και “Σκηνικό stress”. Από τον Ιούλιο του 2010 είναι μέλος του Δ.Σ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει διδάξει στο “Νέο Ωδείο”, στο “Σύγχρονο Ωδείο”, στο “ Μουσικό Κολλέγιο” και για εννέα χρόνια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου “Mακεδονία”. Aπό το 2005 οργανώνει το προσωπικό της σεμινάριο πιάνου με τίτλο “Κάτι Να Συμβαίνει” όπου προσεγγίζει την τεχνική και ερμηνεία των μουσικών έργων χρησιμοποιώντας πρακτικές της Satyananda Yoga, της οποίας είναι εισηγήτρια, καθώς και πρακτικές από τα βιωματικά σεμινάρια του Πολωνού σκηνοθέτη Richard Nieoszym.

Δισκογραφία:
1) Erik Satie – Music for solo piano (1993) – “Musica Vivα”
2) Ρώσσικη μουσική για δύο πιάνα (1995) – “Lyra”
3) Kυριάκος Σφέτσας – “Lost Memories” (2000) – “Libra”
4) “Friends” – πιανιστικοί αυτοσχεδιασμοί (2008) – “Dissonance”
5) Θοδωρής Μοιρισκλάβος: “Mediterranean” (2009) – “Πολύτροπον”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης