Ολοταχώς σε τοπικό lockdown η Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 21:45
Ολοταχώς σε τοπικό lockdown η Θεσσαλονίκη

Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου, αναμένεται να εισέλθει η Θεσσαλονίκη, μετά την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην πόλη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Μετά το θλιβερό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα και των 384 κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε σε συνεδρίαση εκτάκτως η επιτροπή λοιμωξολόγων προκειμένου να συζητήσει τις εισηγήσεις για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το κλείσιμο της εστίασης στις 21:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Ιδιαίτερα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου με όλους τους περιορισμούς που ισχύουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και φυσικά την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί με χαρακτήρα κατεπείγοντος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Πάντως, οι όποιες ανακοινώσεις για την Θεσσαλονίκη αναμένεται να γίνουν αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή.

Παράλληλα, στο επίπεδο 4 (κόκκινο) βρίσκονται ήδη οι περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς, ενώ από την Πέμπτη ξεκινά η εφαρμογή του lockdown τόσο στις Σέρρες όσο και στα Ιωάννινα.

Γώγος: «Δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από το lockdown»

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο lockdown απάντησε ότι δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα απρόβλεπτο. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή θα γίνει προσπάθεια να φτάσουμε στο καλό σενάριο παίρνοντας γρήγορα μέτρα που ίσως θα αντιστοιχούσαν σε μια ύστερη περίοδο.

Για την εστίαση, εξήγησε ότι εάν πληρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων δεν θα χρειαστεί να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας τους και πως εξετάζεται συνδυασμός μέτρων που συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ο κ. Γώγος είπε πως είναι κάτι που συζητείται και πως μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Για τη χρήση μάσκας επανέλαβε εμφατικά ότι είναι χρήσιμη σε όποιο χρώμα και αν βρίσκεται κάποια περιοχή και για όλη τη φάση της επιδημίας. «Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα που πρέπει να τη χρησιμοποιούμε μέσα έξω», σημείωσε ο καθηγητής.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 21:46