Οριστικά στη φυλακή οι ληστές που αφοπλίστηκαν από ηλικιωμένο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, 09:05
Οριστικά στη φυλακή οι ληστές που αφοπλίστηκαν από ηλικιωμένο
Με την ίδια ποινή που τους επιβλήθηκε και πρωτόδικα, δικάσθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Αλβανοί οι οποίοι προσπάθησαν το 2012 να ληστέψουν έναν 90χρονο στο σπίτι του στο Τουλούπα Χάνι. Δε φαντάζονταν, όμως, ότι ένας 90χρονος θα καταφέρει να τους αφοπλίσει και να τους τρέψει σε φυγή.

Όπως και πρωτόδικα, οι δύο Αλβανοί δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους καταδικάσθηκαν για την απόπειρα ληστείας και την οπλοφορία σε 5 χρόνια κάθειρξης και ένα έτος φυλάκισης.

Δήλωσαν και κλοπή

Στις 9 Οκτωβρίου του 2012, στις 8.30 το βράδυ, δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου που ζούσε με τη γυναίκα του, έχοντας μία καραμπίνα και τους ζήτησαν χρήματα. Όμως, ο 90χρονος αντιστάθηκε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή.

Την επομένη ο ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου και δήλωσε πως του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν στην άκρη του χωριού, χωρίς όμως ίχνη παραβίασης. Μάλιστα, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρήκαν μόνο αποτσίγαρα της μάρκας που κάπνιζε ο Αλβανός ιδιοκτήτης του, ενώ ίδιο αποτσίγαρο είχε βρεθεί και έξω από το σπίτι των ηλικιωμένων.

Την επόμενη ημέρα ο Αλβανός πήγε στο τμήμα να δηλώσει και εγγράφως τη δήθεν κλοπή του αυτοκινήτου του και εκεί τον κράτησαν για ανάκριση. Μετά προσήγαγαν και το δεύτερο.

Αμφότεροι αρχικά αρνήθηκαν την πράξη τους, αλλά στη συνέχεια ομολόγησαν.
Παράλληλα, ένας τρίτος Αλβανός που διέμενε μαζί με τους δύο κατηγορουμένους είπε στην Αστυνομία ότι το βράδυ της ληστείας έφυγαν με το αυτοκίνητο, αλλά μετά γύρισαν με τα πόδια.

Η καραμπίνα που χρησιμοποίησαν ανήκε στον έναν και την είχε κλέψει από ένα τροχόσπιτο στην περιοχή, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι μετά τη ληστεία την είχε πετάξει σε μια ρεματιά, όπου και βρέθηκε. Μαζί τους παρέδωσε και 56,9 γραμμάρια χασίς.

Τους έκανε καλά

Ο 90χρονος με τη γυναίκα του εκείνο το βράδυ κάθονταν στο σπίτι και είχαν μισάνοιχτη την πόρτα, όταν ξαφνικά είδε να τον σημαδεύει στο πρόσωπο μια καραμπίνα. Δε δίστασε, σηκώθηκε και άρπαξε την καραμπίνα, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τους δράστες.

Αρπάζοντας το όπλο, κατάφερε να αποσπάσει ένα εξάρτημά του, το οποίο παρέμεινε στο χώρο, ενώ ήρθε στα χέρια με τους δράστες, τον πέταξαν κάτω και στη συνέχεια πέταξαν κάτω και τη γυναίκα του. Άρχισε να καλεί σε βοήθεια και τότε οι ληστές τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως μετά ειδοποίησαν το γιο τους, ενώ ψάχνοντας στην άκρη του χωριού βρήκαν παρατημένο το αυτοκίνητο.
Στις απολογίες τους οι δράστες ισχυρίσθηκαν ότι εκείνο το βράδυ είχαν κάνει χρήση χασίς και δεν ήξεραν τι έκαναν.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Διαβάστε επίσης: Kαταδίκη για τους ληστές που αφοπλίστηκαν από θαρραλέο παππού!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, 09:08