Ένας 90χρονος ξενοδόχος είχε το θάρρος να τα βάλει με ένοπλους ληστές και στο τέλος κατάφερε να τους εκδιώξει!

Ο υπερήλικας δε δίστασε μπροστά στους δύο οπλισμένους κουκουλοφόρους που μπήκαν βράδυ στο σπίτι του, στο Τουλούπα Χάνι Μεσσηνίας και κατάφερε σχεδόν να τους αφοπλίσει και να τους αναγκάσει σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο δράστες, που ομολόγησαν την πράξη τους, κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και καταδικάσθηκαν για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία σε 5 χρόνια κάθειρξης και 1 έτος φυλάκισης.

Η κατάθεση του αστυνομικού

Σύμφωνα με τον αστυνομικό που κατέθεσε, στις 9 Οκτωβρίου του 2012, στις 8.30 το βράδυ, δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου που ζούσε με τη γυναίκα του, έχοντας μία καραμπίνα, και τους ζήτησαν χρήματα. Όμως, ο 90χρονος αντιστάθηκε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επομένη, ο ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου και δήλωσε πως του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν στην άκρη του χωριού, χωρίς, όμως, να φέρει ίχνη παραβίασης. Μάλιστα, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν μόνο αποτσίγαρα της μάρκας που κάπνιζε ο Αλβανός ιδιοκτήτης, ενώ ίδιο αποτσίγαρο είχε βρεθεί και έξω από το σπίτι των ηλικιωμένων.

Την επόμενη ημέρα ο Αλβανός πήγε στο τμήμα να δηλώσει και εγγράφως τη δήθεν κλοπή του αυτοκινήτου του και εκεί τον κράτησαν για ανάκριση. Μετά προσήγαγαν και το δεύτερο. Αμφότεροι αρχικά αρνήθηκαν την πράξη τους, αλλά στη συνέχεια ομολόγησαν.

Παράλληλα, ένας τρίτος Αλβανός, που διέμενε μαζί με τους δύο κατηγορούμενους, δήλωσε στην Αστυνομία ότι το βράδυ της ληστείας έφυγαν με το αυτοκίνητο, αλλά μετά γύρισαν με τα πόδια.

Η καραμπίνα που χρησιμοποίησαν ανήκε στον έναν και την είχε κλέψει από ένα τροχόσπιτο στην περιοχή, ενώ ανέφερε στους αστυνομικούς ότι μετά τη ληστεία την είχε πετάξει σε μια ρεματιά, όπου και βρέθηκε. Επίσης, τους παρέδωσε 56,9 γραμμάρια χασίς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης