Με ζοφερά λόγια περιέγραψε, μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο της ΕΡΤ, την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τους γιατρούς και τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας θυμίζει αυτή της Θεσσαλονίκης. Κλίνες κενές δεν υπάρχουν ούτε για απλή νοσηλεία ούτε στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έχει μειωθεί, κι αυτό γιατί έχει αρχίσει να γίνεται επιλογή των ασθενών, αναφέροντας το παράδειγμα της επιλογής ενός 50χρονου άντρα να καταλάβει το μοναδικό κρεβάτι στη ΜΕΘ αφήνοντας σε απλή κλίνη έναν 85χρονο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε στην κούραση του προσωπικού των νοσοκομείων, τόσο λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας όσο και εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν, καθώς «πάνω από 90 συνολικά άτομα στη Θεσσαλία βρίσκονται εκτός εργασίας, αφού είτε νοσούν από κορωνοϊό είτε βρίσκονται σε καραντίνα. 47 από αυτούς είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμεινε στην ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα και καταλόγισε «υπεκφυγή» στους ιδιοκτήτες κλινικών για τη νοσηλεία σθενών με SARS-CoV-2.

Διαψεύδει η 5η ΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της πάντως η 5η ΥΠΕ διαψεύδει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκο λέγοντας πως οι δηλώσεις του για επιλογή ασθενών προς εισαγωγή στη ΜΕΘ είναι ψευδείς και ανυπόστατες.

Αναλυτικά:

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στη ΜΕΘ είναι ψευδείς και ανυπόστατες.

»Ειδικότερα για την περίπτωση της ασθενούς στην οποία αναφέρεται,  αυτή υποστηρίζεται από την Ιατρική και τη Νοσηλευτική ομάδα του Νοσοκομείου διασωληνωμένη. Η αιμοδυναμική της κατάσταση όμως, είναι τέτοια που δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή τη μεταφορά της, εάν χρειαστεί, σε κλίνη ΜΕΘ εκτός του ΠΓΝ Λάρισας.

»Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία μας δέχονται ισχυρή πίεση στις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο αναπτύσσουμε συνέχεια νέες κλίνες και τα περιστατικά μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας.

»Ας καταλάβουν όλοι, ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των υγειονομικών μας και όλου του λαού, που ενωμένοι δίνουμε τη μάχη».

Πηγή: ert.gr, onlarissa

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης