Ρέθυμνο: Εκταμιεύονται 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 18:35
Ρέθυμνο: Εκταμιεύονται 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο

Υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (ΠΕΡ).

Την απόφαση υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, όπως ανακοίνωσε η ΠΕΡ, και αφορά άμεσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι από μηχανικούς της ΠΕΡ στις ιστορικές γέφυρες και μνημεία του Ρεθύμνου τα οποία βρίσκονται και «στολίζουν» την ενδοχώρα, αναδεικνύοντας την ταυτότητα των περιοχών της, μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι η συνέχεια σειράς τακτικών ελέγχων στο πλαίσιο μελέτης που έχει ανατεθεί σε μελετητή στις 30-05-2018 για την ανάδειξη και συντήρηση των ιστορικών γεφυριών του νομού, του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Της μελέτης, θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός της χρηματοδότησης για έργα που θα χρειαστούν, ενώ όπως επισημαίνει η αρμόδια υπηρεσία, από τους ελέγχους μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που να προέρχονται από την κακοκαιρία που έπληξε το Ρέθυμνο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 18:35