Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η υπόθεση του ποδοσφαιριστή της Λαμίας Τζον Καμαρά, ο οποίος αποκλείστηκε από την ομάδα, καθώς οι παράγοντες φοβήθηκαν πως έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα έπειτα από συμβουλή του Υπ. Υγείας ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή να μη συμμετάσχει σε καμία αθλητική δραστηριότητα τις επόμενες τρεις εβδομάδεςΣύμφωνα με το ΒBC, στο οποίο μίλησε ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας, η ομάδα έπειτα από συμβουλή του Υπουργείου Υγείας τού ζήτησε να μη συμμετάσχει σε καμία αθλητική δραστηριότητα τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Και όλα αυτά γιατί φοβούνται πως υπάρχει κίνδυνος να έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Καμερούν. Ο 26χρονος άσος από τη Σιέρα Λεόνε υποστηρίζει πως η ομάδα τού ζήτησε είτε να μείνει εσώκλειστος στο σπίτι του είτε να φύγει για το εξωτερικό.

Μιλώντας στο BBC, ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε την οργή και τις ενστάσεις του, αναφέροντας πως δεν μπορεί να σεβαστεί την απόφαση του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο σύλλογος μού είπε ότι δεν πρέπει να είμαι με την ομάδα τις επόμενες δυο τρεις εβδομάδες επειδή πήγα κι έπαιξα στην Αφρική και λόγω της εξάπλωσης του Έμπολα. Μου εξήγησαν πως θα έπρεπε να μείνω εσώκλειστος στο σπίτι ή θα έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό για να δω την οικογένειά μου, όχι όμως να προπονηθώ».

Παράλληλα, ο Καμαρά τόνισε πως δεν πήγε στην πατρίδα του, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, και ως εκ τούτου δεν έχει κολλήσει.

«Όσο έλειπα έλεγχαν τη θερμοκρασία μας πρωί και απόγευμα. Είπα στην ομάδα ότι είμαι έτοιμος να περάσω από οποιαδήποτε διαδικασία ελέγχου, αφού, απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχω προσβληθεί από τον ιό. Δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό και δεν μπορώ να σεβαστώ την απόφασή τους. Δεν μπορώ να πω τίποτα για το μέλλον, αφού έχω πολλά να σκεφτώ. Θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με την οικογένεια και τον ατζέντη μου…» κατέληξε ο ποδοσφαιριστής.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Από τη μεριά του, ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του ποδοσφαιριστή.

Όπως αναφέρεται, σε λίγες μέρες θα ενσωματωθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, καθώς μετά το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της χώρας του, της Σιέρα Λεόνε, στο Καμερούν τού έχει δοθεί μια ολιγοήμερη άδεια για ξεκούραση.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήθηκαν οι τιμές τροφίμων στις χώρες της Αφρικής που πλήττονται από τον ιο Έμπολα

ΗΠΑ: Η νοσοκόμα που προσβλήθηκε από τον Έμπολα «on camera»

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κρούσματος Έμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Θερμικές κάμερες κατά του Έμπολα στα αεροδρόμια της Ελλάδας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης