Σημαντική η συνδρομή του Λ.Σ. στην Κέρκυρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 00:24
Σημαντική η συνδρομή του Λ.Σ. στην Κέρκυρα
Χθες το μεσημέρι, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας έλαβε εντολή από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας όπως συνδράμει στην προσπάθεια εταιρείας να τοποθετήσει ιχθυοκλωβούς στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Περιστέρια, κατέχοντας όλες τις προβλεπόμενες άδειες.

Πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Σινιών, όπου Ρ/Κ ρυμουλκούσε τέσσερις ιχθυοκλωβούς προκειμένου να τοποθετηθούν στην ανωτέρω περιοχή.

Την ίδια ώρα έπλεαν στην περιοχή δεκαπέντε περίπου σκάφη στα οποία επέβαιναν κάτοικοι της περιοχής. Οι ίδιοι προέβησαν στην παρεμπόδιση της ναυσιπλοΐας του Ρυμουλκού και της προαναφερόμενης εργασίας του.

Στη συνέχεια τρία άτομα που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος έκοψαν τον κάβο ρυμουλκήσεως των ιχθυοκλωβών με τη χρήση αλυσοπρίονου.

Οι κλωβοί ρυμουλκήθηκαν άμεσα από άλλο ιδιωτικό σκάφος στην ακτή του Αγίου Στεφάνου, λόγω του ότι αποτελούσαν κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα.
Τα υπόλοιπα σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των παραβατών.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 00:35