Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου της Αθήνας, Γιώργου Καμίνη, με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέστου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της συνεταιριστικής επιχείρησης Stone Soup, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Επιχειρώ Κοινωνικά” και υλοποιεί ο δήμος της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης, αρχικά, ξενάγησε την κ. Κρέτσου στα γραφεία της Stone Soup, και στη συνέχεια συνομίλησε με ωφελούμενους, στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο δήμαρχος της Αθήνας ενημέρωσε την κοινοτική Επίτροπο για τη δράση της Stone Soup, καθώς και για τη συνολικότερη ενεργοποίηση της Αθήνας στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στη προσήλωση της δημοτικής αρχής στην αξιοποίηση κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

“Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε εδώ την Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, κ. Κρέτσου. Είχα την ευκαιρία να της μιλήσω, να της εκθέσω την πορεία υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας “Επιχειρώ Κοινωνικά” του Δήμου Αθηναίων”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος της Αθήνας και συμπλήρωσε: “Παράλληλα της εξέθεσα τα σχέδιά μας, τις προτάσεις μας για την επόμενη προγραμματική περίοδος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
“Η Αθήνα είναι έτοιμη και φιλοδοξεί να προχωρήσει πάρα πολύ δυνατά”.

Η επίτροπος, μετά τη συνάντηση, έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Η κοινωνική ενσωμάτωση είναι προτεραιότητα: 1,3 δισ. ευρώ από κεφάλαια της ΕΕ θα χορηγηθούν για τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που ζουν στα όρια της φτώχειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης