Συνάντηση Πατούλη-Κουρουμπλή για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 04:14
Συνάντηση Πατούλη-Κουρουμπλή για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, είχε το πρωί της Πέμπτης συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλή, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Πατούλης κατέθεσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο θεσμικό πλαίσιο στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαβεβαίωσε ότι οι Δήμοι έχουν τη διάθεση και τη βούληση να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να μην υπάρξει ένας γενικός κανόνας για όλη τη χώρα, αλλά να προσδιοριστούν και να θεσπιστούν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που θα προέρχεται από τους Δήμους και να μην είναι ο εκάστοτε περιφερειάρχης Αττικής, επισημαίνοντας ότι «η θεσμική αρμοδιότητα στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ευθύνη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΔΕ και θα συγκληθεί με δική του πρωτοβουλία συνάντηση μέσα στον Αύγουστο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το σχετικό θέμα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 04:18