Πυκνώνουν τα ερωτήματα για την υπόθεση του βιασμού 25χρονου οδηγού ταξί,  πριν από περίπου ένα χρόνο σε απόμερο σημείο, πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών,  στην οποία είναι κατηγορούμενος  ο 29χρονος  ηθοποιός Γ. Καρκάς.

Μέσα σε ηλεκτρισμένο κλίμα, με ανταλλαγή ύβρεων,  από το ακροατήριο,  η δίκη του ηθοποιού συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας  όπου κατέθεσε γιατρός του δημόσιου νοσοκομείο, στο οποίο έφτασαν οι δύο άντρες αμέσως μετά από όσα έγιναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός περιέγραψε στο δικαστήριο μία διαφορετική εικόνα από αυτή που είχε αρχικά παρουσιαστεί καθώς,  όπως είπε, κατηγορούμενος και θύμα θα έπρεπε να είναι σήμερα φίλοι και όχι αντίδικοι, αφού  ο ένας έσωσε τη ζωή του άλλου. 

Ο  μάρτυρας κατέθεσε πως άκουσε κορναρίσματα και φωνές έξω από το νοσοκομείο και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Εκεί, είδε τον οδηγό ταξί “μαινόμενο” να φωνάζει “σώστε το παιδί θα σας σκοτώσω”.  Σύμφωνα με τον  μάρτυρα ο οδηγός ταξί φώναζε ακόμη ότι δεν είναι καλά. “Πέσαμε πάνω στον ηθοποιό, τον  βάλαμε σε φορείο δεν είχε τις αισθήσεις του” είπε ο μάρτυρας και προσέθεσε:” Ξαφνικά όμως ξύπνησε στο φορείο και μας έλεγε αφήστε με, δεν θέλω καμία εξέταση”. 

Την ίδια ώρα, και ο οδηγός ταξί διαμαρτυρόταν, σύμφωνα με το μάρτυρα πως  δεν ήταν καλά.  “Προσπαθούσαμε να βάλουμε στο φορείο τον ηθοποιό και ο κύριος με το ταξί φώναζε «τι μου κάνανε οι αλήτες, θα σας σκοτώσω, τι ι μου βάλανε στον καφέ”. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός χαρακτήρισε «επιθετικό» τον οδηγό του ταξί λέγοντας πως «ήταν υπερδιεγερτικός, απειλούσε τον ηθοποιό και του έλεγε τι μου κάνατε ρε αλήτες. Κάποια στιγμή είχε τραβήξει έξω από το ταξί τον ηθοποιό και του  έριξε μια κλωτσιά” είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός και συνέχισε: “Και όλα αυτά ενώ στην αρχή φώναζε “σώστε το παιδί”. Ήρθε μετά ήρθε η αστυνομία και ηρέμησε. Και οι δυο αρνήθηκαν να κάνουν εξετάσεις”. Ερωτηθείς από την πολιτική αγωγή για τον αν ο οδηγός ταξί είχε την εικόνα ανθρώπου με μεταπτώσεις, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά. 

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του  υποστήριξε μεταξύ άλλων: “Ο οδηγός ταξί επανέλαβε πολλές φορές την φράση τι μου ρίξατε μέσα στον καφέ….Μου είπε κάποια στιγμή εκεί στα σκαλάκια στο νοσοκομείο ότι τον βιάσανε. Εγώ όπως τους είδα νόμιζα ότι είχαν προσωπική διαφορά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο οδηγός ταξί οδήγησε και ήρθε στο νοσοκομείο. Πάντως αν του είχαν ρίξει ναρκωτικά κινδύνεψαν ζωές…Αυτοί οι δυο άνθρωποι παρουσίαζαν εκείνο το βράδυ εντελώς διαφορετική εικόνα”. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας,   άτομα από το περιβάλλον του ηθοποιού  ξέσπασαν σε βάρος του οδηγού ταξί, φωνάζοντας: “άντε μαζέψου σίχαμα, απατεώνα, αλήτη”. Η μητέρα δε του ηθοποιού  υποστήριξε πως ο γιος της άδικα κρατείται επί  13 μήνες ενώ η  υπεράσπιση υπέβαλλε  αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης λόγω εορτών το οποίο απερρίφθη προκαλώντας την αντίδραση μερίδας του ακροατηρίου που κατηγόρησαν το  δικαστήριο για ομοφοβία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης