Συνεχίζεται σήμερα στις 12.00 η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη, με καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η διαδικασία διεκόπη χθες στις 15.30 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κατηγορούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση της νοσηλεύτριας

Η Στέλλα Ακουμιανάκη εκείνο το βράδυ «είχε μια κλασική εικόνα μέθης», κατέθεσε η νοσηλεύτρια που ξεκίνησε την βάρδιά της στις 07.00 το πρωί: «Τότε είχε ανοικτά τα μάτια της και έκανε εμετό» είπε και εξήγησε ότι της άλλαξε δύο φορές τον ορό εκεί στο φορείο στα ΤΕΠ όπου βρισκόταν η Στέλλα, μέχρι τις 08.45 που ειδοποιήθηκε από τους συνοδούς (κατηγορούμενους) ότι το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από τη μύτη.

Όπως κατέθεσε, από τις 06.50 που η ίδια πήγε στα επείγοντα να πιάσει δουλειά, μέχρι τις 07.40, δεν ήταν κανένας γιατρός εκεί. «Ωστόσο, μας είχαν αφήσει το τηλέφωνο και ήταν άμεσα διαθέσιμοι», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι τα περιστατικά μέθης. κυρίως ανηλίκων, είναι δυστυχώς ένα σύνηθες φαινόμενο για το Νοσοκομείο ενώ εκτίμησε ότι όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Στέλλα, ακόμη και σήμερα.

Σημειώνεται ότι η νοσηλεύτρια έχει παραιτηθεί από το Νοσοκομείο.

Καταθέσεις αστυνομικών

Το πρωί της Τετάρτης, κατέθεσαν αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις έρευνες σχετικά με το θάνατο της άτυχης 16χρονης. Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους οι τρεις αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έγιναν από τις αρχές προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και πώς εξελίχθησαν τα γεγονότα.

Οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις καταθέσεις των κατηγορουμένων νεαρών που είχαν βγει την νύχτα εκείνη με την νεαρή Στέλλα. Σε αυτές, αναφέρονται σε ποια καταστήματα πήγαν και τι ποσότητες αλκοόλ είχαν καταναλώσει.

Μάλιστα τονίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των ανδρών της ασφάλειας, πως οι κατηγορούμενοι αναίρεσαν τις πρώτες τους μαρτυρίες, στις οποίες υποστήριζαν πως, ενώ αρχικά είχαν βγει μαζί με την 16χρονη, κάποια στιγμή χώρισαν για να την βρουν αργότερα πεσμένη σε ένα πεζοδρόμιο.

Όπως έχει γίνει γνωστό ένας εκ των κατηγορουμένων τις επόμενες ημέρες και έπειτα από την τραγική κατάληξη της ιστορίας εμφανίστηκε στις αρχές και κατέθεσε το πώς εξελίχθησαν τα πράγματα.

Η ακροαματική διαδικασία μετά την κατάθεση των αστυνομικών συνεχίστηκε με την κατάθεση εργαζόμενου σε μπαρ όπου είχε πάει με τους δύο νεαρούς η Στέλλα Ακουμιανάκη.

Με πληροφορίες από το cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης