Συνεχίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, με αμείωτη ένταση, οι χιονοπτώσεις σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, καθώς επίσης στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων, σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, διεξάγεται με αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές Αρχές, αλυσίδες χρειάζονται στους παρακάτω δρόμους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • στη Χαλκιδική από το 65ο έως το 95ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο, στους επαρχιακούς δρόμους Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, Αρναίας – Στανού, Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς, Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη, Ταξιάρχη – Παλαιόχωρας, Πολυγύρου – Ταξιάρχη, καθώς επίσης και εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Παλαιοκάστρου, Ταξιάρχη και Σανών
  • στην Ημαθία, από το 82ο έως το 97ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τριών – Πέντε Πηγαδιών, από το 21ο έως το 39ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Δασκίου, στη δημοτική οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου και στη δημοτική οδό Νάουσας – Αρκοχωρίου
  • στο Κιλκίς, από το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων, στην Πέλλα στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, στην Πιερία, από το 23ο έως το 44ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, στις Σέρρες, από το 11ο έως το 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Άνω Βροντούς και από το 15ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Λαϊλιά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό πραγματοποιείται κανονικά.

Παράλληλα, στη Φλώρινα χρειάζονται αλυσίδες από το 18ο έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 22ο έως το 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κλεισούρας), από το 30ο έως το 43ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής καθώς και στο εθνικό και υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Στην Κοζάνη απαιτούνται αλυσίδες στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Φλώρινας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Φλώρινας και παλαιό τμήμα), σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας, στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης