Αποκαθίστανται σιγά – σιγά τα προβλήματα που προκάλεσε το χαμηλό βαρομετρικό «Τηλέμαχος» στην Αττική, όπου δρόμοι και κεντρικές οδικές αρτηρίες έκλεισαν, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και τροχαία ατυχήματα.
Το κύμα κακοκαιρίας πρόκειται να υποχωρήσει σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με προβλέψεις μετεωρολόγων, από αύριο Τετάρτη αναμένονται βροχές.
Από τα ξημερώματα σήμερα υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη βόρεια Αττική, μεταξύ άλλων σε Άνοιξη, Κηφισιά, Εκάλη, Κρυονέρι, Άγιο Στέφανο, Νέα Ερυθραία κ.α. Περίπου στις 11.00 οι κατά τόπους βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είχαν αποκατασταθεί.
Οδικό δίκτυο
Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, έντονα ήταν τα προβλήματα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς κεντρικές αρτηρίες έκλεισαν λόγω του παγετού. Ειδικότερα, από τις 03.00 τα ξημερώματα είχε κλείσει η Εθνική Οδός από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τα διόδια της Θήβας.
Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως περί τις 09.30.
Στον Διόνυσο, η Λ. Διονύσου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο παρέμεινε για αρκετές ώρες κλειστή, ωστόσο ο δρόμος άνοιξε νωρίς το μεσημέρι.

Νωρίτερα, επί της λεωφόρου Κύμης, από το Ολυμπιακό Χωριό προς την Εθνική Οδό, είχαν διπλώσει δύο φορτηγά, με αποτέλεσμα να καταγράφονται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στις γύρω οδούς.

Αυτήν την ώρα πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους. Ειδικότερα, λόγω παγετού γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στη Λ. Αττικού Άλσους από την οδό Έβρου και στην οδό Καρπανησιώτη από την οδό Βριλήσσου στο Γαλάτσι.
Κλειστή παραμένει από το απόγευμα της Δευτέρας η περιφερειακή οδός Πεντέλης.

Λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. H κυκλοφορία των φορτηγών αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 13.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία – λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης- στη λεωφόρο Χασιάς. Τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν από το ύψος του καταστήματος Αβραμίδης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Μεταφορές ατόμων – Συνδρομή της Πυροσβεστικής

Πολλοί ήταν εκείνοι που εγκλωβίστηκαν – κυρίως στα οχήματά τους – και χρειάστηκε η συνδρομή των αρμόδιων Αρχών για να μεταφερθούν σώοι σε ασφαλή σημεία. Τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν στην περιοχή της Χασιάς.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώθηκαν τα εξής:
Κατά το τελευταίο 24ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί κλήσεις για παροχές βοήθειας.
Πραγματοποιήθηκε μεταφορά 6 ασθενών σε νοσοκομεία
Αναλυτικά:

• 1 άτομο από το Κεφαλάρι Κηφισιάς του Νομού Αττικής
• 1 άτομο στην Χαλκίδα του Νομού Εύβοιας
• 1 άτομο στη Σκόπελο
• 1 άτομο στην Υδρούσα Άνδρου
• 1 άτομο στην Τανάγρα Βοιωτίας
• 1 άτομο στη Νέα Μάκρη Αττικής

Πραγματοποιήθηκε μεταφορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού σε 2 περιπτώσεις.
Αναλυτικά:

• Φάρμακα σε 1 ασθενή στον Διόνυσο Αττικής
• Συσκευή οξυγόνου σε 1 ασθενή στη Στενή Ευβοίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πραγματοποιήθηκε μεταφορά 21 ατόμων σε ασφαλή σημεία.
Αναλυτικά:

• 2 άτομα στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος του Νομού Θεσσαλονίκης
• 3 άτομα στην περιοχή Αυγώνυμα στη Χίο
• 4 άτομα στην Πεντέλη του Νομού Αττικής
• 4 άτομα στην περιοχή του Αίνου στην Κεφαλονιά
• 3 άτομα στην περιοχή Μανωλάτες στη Σάμο
• 3 άτομα στην περιοχή Βροντάδο στη Χίο

• 2 άτομα στην περιοχή Βόλβη του Νομού Θεσσαλονίκης.
Μέσα Μεταφοράς

Σταδιακή αποκατάσταση καταγράφεται και στις μετακινήσεις των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης, αποκαθίστανται σιγά-σιγά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την απόσυρση του ακινητοποιημένου συρμού στη ζώνη Πεντέλης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο συρμός είχε ακινητοποιηθεί λόγω διακοπής ρεύματος.

Προβλήματα αντιμετώπισαν από τα ξημερώματα όσοι πολίτες χρησιμοποίησαν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Λόγω χιονόπτωσης, τα δρομολόγια στο τμήμα από τον σταθμό «Eιρήνη» έως τον σταθμό «Kηφισιά» δεν εκτελούνταν και αποκαταστάθηκαν περί τις 10.30. Η κίνηση πλέον διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής. Μεταξύ των λεωφορείων που έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους λόγω παγετού είναι το 550 (Κηφισιά-Π. Φάληρο), το οποίο πηγαίνει μέχρι το «δαχτυλίδι» στο Μαρούσι, το 622 (Άνω Γαλάτσι-Γουδή), το οποίο πηγαίνει μέχρι την πλατεία Κυψέλης, το 608 (Νεκρ. Ζωγράφου-Γαλάτσι) και το 224 (Καισαριανή-Ελ. Βενιζέλου).

Λουκέτο και στις δικαστικές υπηρεσίες

Από το Υπ. Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε ότι, έπειτα από συνεννόηση των διευθύνσεων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές με πράξη του υπουργού, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υποθέσεις που δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία.
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης