Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Σωρεία προβλημάτων προκάλεσε η «επέλαση» της κακοκαιρίας στην Αττική, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Ο «Τηλέμαχος» έφερε τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις και σε πολλά ακόμη σημεία ανά την επικράτεια, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, διακοπές ρεύματος και εγκλωβισμούς.
Σωρεία προβλημάτων προκάλεσε η «επέλαση» της κακοκαιρίας στην Αττική, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχταςΈντονα προβλήματα σημειώνονται στο οδικό δίκτυο, με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και τον δρόμο προς Υμηττό να έχουν κλείσει.
Στην Εθνική Οδό είχε σταματήσει η κυκλοφορία από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας, από τις 04.00 τα ξημερώματα, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στη Μαλακάσα. Ωστόσο, ο δρόμος στο ρεύμα προς Λαμία άνοιξε περίπου στις 08.00, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε και το ρεύμα προς Αθήνα, το οποίο ήταν επίσης κλειστό.
Αναλυτικότερα:

* στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή
* επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και λεωφορεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Προβλήματα στις συγκοινωνίες έφερε σε πολλές περιοχές της Αττικής ο «Τηλέμαχος». Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνταν από το πρωί από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», ωστόσο πλέον διεξάγονται χωρίς προβλήματα.
Κανονικά πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού.

Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές στα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Κλειστά τα σχολεία

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές: Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ενημέρωσαν ότι λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο ή παιδικός σταθμός στον Δήμο Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω τηλέφωνα:
210 8224947 και 2108210647.

Φαξ υπηρεσίας: 2018224947.
Xιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακρόπολη
Διακοπές ρεύματος
Ο χιονιάς προκάλεσε και διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της Αττικής και κυρίως στα βόρεια προάστια.
Αναγνώστες που μίλησαν στην ηλεκτρονικής μας εφημερίδα έκαναν λόγο για διακοπές σε Κηφισιά, Άνοιξη, Νέα Ερυθραία, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Καπανδρίτι, Δροσιά. Όπως πληροφορείται το zougla.gr, η βλάβη στο δίκτυο ρευματοδότησης στην Άνοιξη έχει αποκατασταθεί.
Από τη ΔΕΗ ενημερωθήκαμε ότι οι βλάβες στις ανωτέρω περιοχές θα αποκατασταθούν έως τις 11.00.

Πλάνα από Κατεχάκη:

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, όπως επίσης και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τόσο έως τις πρώτες πρωινές ώρες όσο και προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -16 έως -4 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -9 έως 1 βαθμό, στα κεντρικά από -8 έως 5, στα νότια από -4 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από -2 έως 7, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 0 έως 4, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 8 και στην Κρήτη από 3 έως 7 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις έως το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά και ημιορεινά του νομού καθώς και στα πεδινά έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -2 έως 1 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -7 έως -1 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης