Σχολή που θα φοιτούν γονείς θα λειτουργήσει στα Χανιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 22:28
Σχολή που θα φοιτούν γονείς θα λειτουργήσει στα Χανιά

Σχολή Γονέων θα λειτουργήσει και στον νομό Χανίων. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους Νομούς της χώρας Σχολές Γονέων.

Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο».


Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στον σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Πηγή: digitalcrete

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 22:28