Τα σκουπίδια «πνίγουν» τη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 11:46
Τα σκουπίδια «πνίγουν» τη Θεσσαλονίκη

Σε μόνιμη «πληγή» τείνει να εξελιχθεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν… βουνά, ενώ μόλις 15 οχήματα με προσωπικό της αντιδημαρχίας Καθαριότητας προσπαθούν από το πρωί να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν τα απορριμματοφόρα «στέγνωσαν» από καύσιμα και δεν βγήκαν για αποκομιδή. Το ζήτημα λύθηκε, καθώς υπήρξε συμφωνία της διοίκησης του δήμου με την εταιρία πετρελαίου, στην οποία υπάρχει συσσωρευμένη οφειλή της τάξεως των 700.000 ευρώ, και έτσι τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους. 

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο επιδείνωσε την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των πολιτών. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουμε να καθαρίσουμε την πόλη. Αυτή τη στιγμή, στους δρόμους υπάρχουν περίπου 600 - 700 τόνοι σκουπιδιών» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης.

Πλην των καυσίμων, το πρόβλημα εντείνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού, καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και οι νέοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 11:46