Τι είπε ο επιχειρηματίας Μ. Λεμπιδάκης στην κατάθεσή του για την υπόθεση απαγωγής του

Τι είπε ο επιχειρηματίας Μ. Λεμπιδάκης στην κατάθεσή του για την υπόθεση απαγωγής του
Τα όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει αυτήν την ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας στη θέα των 12 κατηγορουμένων φαίνεται πως με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τούς χαιρέτησε, ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.

Η κατάθεση

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του με το ταξίδι του στην Πολωνία και την επιστροφή του.
Περιέγραψε πώς οι απαγωγείς τού έκλεισαν τον δρόμο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του: «Ο ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος και εγώ του απάντησα όχι».Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος, αλλά δεν ήξερα πού. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω, γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως δύο άτομα ήταν εκείνα που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

«Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τη ζωή μου» επεσήμανε.

Το δικαστήριο ρώτησε τον 54χρονο επιχειρηματία ποιες ήταν οι συνθήκες κράτησής του, με τον κ. Λεμπιδάκη να απαντά πως «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό, ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».


Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 11:27