Το Λιμενικό για την καταδίωξη στην Ιθάκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, 00:09
Το Λιμενικό για την καταδίωξη στην Ιθάκη
Δελτίο Τύπου απέστειλε το Λιμενικό Σώμα σχετικά με την καταδίωξη του ταχυπλόου σκάφους μετέφερε ένα τόνο ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς, νοτιοανατολικά της Ιθάκης.

Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου:

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΡΑ ΠΗΓΑΔΙ» Ιθάκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. του Υπολιμεναρχείου Ιθάκης, ταχύπλοο σκάφος με δύο επιβαίνοντες το οποίο αφού δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των Λιμενικών οργάνων, τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα την καταδίωξη αυτού.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δύο χειριστές απέρριπταν στη θάλασσα μικρά δέματα που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα στο σημείο και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν πλωτά περιπολικά των Λιμενικών Αρχών Ζακύνθου και Κεφαλληνίας με αποτέλεσμα το ταχύπλοο σκάφος να προσαράξει στην παραλία «ΑΒΥΘΟ» Λειβαθούς Κεφαλληνίας και οι δύο επιβαίνοντες να τραπούν σε φυγή.

Στο ανωτέρω σκάφος διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών ενώ το προσωπικό των πλωτών περιπολικών Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή των προαναφερθέντων δεμάτων.
Το σκάφος καθώς και οι ναρκωτικές ουσίες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κεφαλληνίας όπου είναι σε εξέλιξη η καταμέτρησή τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και την Ελληνική Αστυνομία οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των δραστών καθώς και του ιδιοκτήτη του εν λόγω σκάφους.


Διαβάστε επίσης Kαταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στο Ιόνιο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012, 16:22

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, 00:11