Ένα ανατριχιαστικό βίντεο στο οποίο καταγράφεται καρέ-καρέ η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, και τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το thestival.gr εμφανίζεται μια ομάδα ανδρών να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο της περιοχής και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα, φεύγοντας βιαστικά από το σημείο. Φαίνεται, επίσης, και στιγμιότυπο από τη φονική επίθεση στην παρέα των νεαρών, μέλος της οποίας ήταν και ο 19χρονος, η οποία έκανε ανέμελη τη βόλτα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ακήρυχτος οπαδικός πόλεμος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετρά νεκρούς και τραυματίες. Η στυγνή δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη σόκαρε αλλά δεν ξάφνιασε. Είναι κοινό μυστικό ότι όταν πέφτει το φως ομάδες περιθωριοποιημένων εγκληματικών στοιχείων κάνει «περιπολία» για το χρώμα της φανέλας.

«Ξεκινούν για να βανδαλίσουν, να τραμπουκίσουν, να δείρουν, να ασκήσουν άγρια βία με μένος που φτάνει στη δολοφονία» έλεγαν πηγές της αστυνομίας στη «Ζούγκλα».

Βγαίνουν μαχαίρια, στιλιάρια, τσεκούρια, μολότοφ, τα χτυπήματα του τυφλού μίσους γίνονται αδιακρίτως σε οργανωμένους οπαδούς και απλούς φιλάθλους. Τα φονικά ραντεβού κλείνονται δύο και τρεις φορές την εβδομάδα μέσα από σκοτεινούς διαύλους των social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος Άλκης και η παρέα του, όλοι νέα παιδιά, ήταν φίλαθλοι. Οι φερόμενοι ως δράστες της στυγνής δολοφονίας του, ο 23χρονος σεσημασμένος και οι συνεργοί του, δρουν σαν «τάγματα εφόδου» του παρα-αθλητισμού, τρομοκρατούν και σκοτώνουν.

Δείτε το βίντεο: 

 

Νωρίτερα, συνελήφθη ο 23χρονος Α.Τ. για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής αλλά γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, θεωρείται από τις Αρχές σκληροπυρηνικός οπαδός του ΠΑΟΚ, και το 2019 είχε μαχαιρώσει ξανά φίλαθλο αντίπαλης ομάδας, πολύ κοντά στο σημείο όπου φέρεται ότι δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανό. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμεί η διεξαγωγή της δίκης στην οποία έχει παραπεμφθεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 23χρονος Α.Τ. συνελήφθη σε στέκι των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις καταγγελίες στο Τμήμα Αθλητικής Βίας. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, ενώ τον αναγνώρισε και ένας φίλος του άτυχου Άλκη Καμπανού που ήταν παρών στο τραγικό συμβάν και χτυπήθηκε κι ο ίδιος από τους δράστες, αλλά ο τραυματισμός του ήταν ευτυχώς πολύ ελαφρύτερος.

Ο δράστης φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν, χωρίς αρχικά να έχει ομολογήσει την εμπλοκή του σε αυτό. Παράλληλα, εντοπίζεται και σε κάμερες μέσα σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα από τα οποία κατέβηκαν οι χούλιγκαν που επιτέθηκαν στον Άλκη, ενώ είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκινήτων.

Τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου στον Βόλο 

Μια από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τον τελικό κυπέλλου της ντροπής ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που έγινε το 2017 στον Βόλο, ερευνούν οι αρχές για να διακριβώσουν αν ο χούλιγκαν της ομάδας της Θεσσαλονίκης που κρατά μαχαίρι είναι ο φερόμενος ως δολοφόνος του 19χρονου. Οι αρχές γνωρίζουν ότι ο συλληφθείς είχε πάει σε εκείνο τον αγώνα, ο οποίος είχε σημαδευτεί από πολύ σοβαρά επεισόδια, τα οποία έγιναν αντικείμενο συζήτησης για πολλές ημέρες. 

Δείτε τη φωτογραφία: 

 

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 19χρονου

Το μεσημέρι τελέστηκε η κηδεία του δολοφονημένου νεαρού από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα κοιμητήρια της Βέροιας.  

Κόσμος με λευκά γαρύφαλλα, τα οποία τοποθετήθηκαν και πάνω στο φέρετρο του 19χρονου, προσήλθε στην εκκλησία προκειμένου να αποτίσει το ύστατο «χαίρε» στον 19χρονο φίλαθλο του Άρη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του Αλκιβιάδη, οι οποίοι έφτασαν στα κοιμητήρια υποβασταζόμενοι, μη μπορώντας να συλλάβουν ότι δεν θα αντικρίσουν ξανά το παιδί τους. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης