Λήστευαν καταστήματα και έβρισκαν καταφύγιο στην… Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Για μια ακόμα φορά, οι διωκτικές αρχές συλλαμβάνουν ληστές που μετά τις επιδρομές τους κρύβονται στην ανεξέλεγκτη Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου καθώς γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται ποτέ να τους ρωτήσει… «ποιοι είστε και που πάτε». Ούτε καν ένας από τους….χίλιους αστυνομικούς που έχουν προσληφθεί για την λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» και δεν πέρασαν ούτε μια φορά την πόρτα.

Ωστόσο, οι συνάδελφοι τους, αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, πέρασαν χειροπέδες σε δυο νεαρούς, ηλικίας 19 και 21 ετών, και κατηγορούνται για 11 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου, μια ανάσα από την Πανεπιστημιούπολη. Όμως το πιο ανησυχητικό εύρημα που εντοπίστηκε στις κατ’ οίκον έρευνες είναι ένα πτυσσόμενο πιστόλι και ένας εκτοξευτής φυσιγγίων, όπως φαίνεται και στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση του διδύμου, και ενός ακόμα αγνώστου ατόμου, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023. Όταν έπεφτε το σκοτάδι πήγαιναν σε μίνι μάρκετ και με την απειλή μαχαιριού άρπαζαν τις εισπράξεις και εξαφανίζονταν. Την υπόθεση ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών που γρήγορα κατάλαβαν πως οι δράστες «χτυπούσαν» και στη συνέχεια εξαφανίζονταν από «προσώπου γης».

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν κατά την έξοδο τους με όχημα από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου είχαν καταφύγει έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα την 12-4-24 σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών».

Σε τουλάχιστον τέσσερις ληστείες οι δυο νεαροί χρησιμοποίησαν το… δικό τους αυτοκίνητο ενώ υπήρξαν και φορές που κινήθηκαν με διαφορετικά οχήματα σε μια προσπάθεια τους να «θολώσουν» τα νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα και σε -2- οικίες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μαχαίρι και πλαστικό γάντι που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη της ανωτέρω ληστείας την 12-4-2024,
  • πτυσσόμενο πιστόλι χειρός,
  • εκτοξευτής φυσιγγίου και
  • το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί -11- ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης