Υλικά
500 ml σπορέλαιο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι βιολογικό
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 σφηνάκι κονιάκ
150 ml χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο και 1/2 κ.γ. αμμωνία
750 γρ. αλεύρι 70% μαλακό.
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με την αμμωνία, το κονιάκ, το ξύσμα, την άχνη και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά μας και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με το χέρι μας, όχι πάρα πολύ, γιατί θα βγει το λάδι.
Περισσότερα στο govastileto.gr
