Όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά ή να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να προσέχουμε ποιες τροφές καταναλώνουμε.
Συνήθως, όμως, δεν δίνουμε την πρέπουσα προσοχή στο μαγείρεμα του φαγητού μας, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό.
Ως γνωστόν, κάποια λαχανικά χάνουν τις βιταμίνες τους και άλλα θρεπτικά συστατικά τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια άλλα λαχανικά τα οποία απελευθερώνουν τα θρεπτικά τους συστατικά μέσω του μαγειρέματος.
Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο μαγειρέματος.
Βράσιμο: ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε το φαγητό σας. Αν όμως βράζετε το φαγητό σας σε υψηλή θερμοκρασία, είναι πιθανόν να «εξατμιστούν» κάποιες βιταμίνες και να χαθεί μέχρι και το 60% των μετάλλων του (ειδικά στα λαχανικά). Το βράσιμο όμως ευνοεί κάποιες τροφές, όπως το καρότο, τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

