Οι περισσότερες γυναίκες έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον μια φορά συμπτώματα ουρολοίμωξης. Η συχνότερη εμφάνιση στις γυναίκες αποδίδεται στο ότι η ουρήθρα της η οποία απέχει ελάχιστα από τον κόλπο και τον πρωκτό. Άλλος ένας λόγος της συχνής εμφάνισης της ουρολοίμωξης στις γυναίκες είναι η τριβή των γεννητικών οργάνων κατά την σεξουαλική πράξη με αποτέλεσμα την μεταφορά μικροβίων στην ουρήθρα.

Συμπτώματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πόνος κατά τη διάρκεια της ούρησης είναι το πιο συχνά εμφανιζόμενο σύμπτωμα, συνδυασμένο με την αίσθηση καψίματος. Το σύμπτωμα αυτό συνοδεύεται, συνήθως, από την συχνή επιθυμία για ούρηση. Αυτό που επίσης πρέπει να προσέχει μια γυναίκα είναι η ποσότητα των ούρων, δηλαδή μπορεί να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά όταν η ποσότητα κατά την ούρηση είναι μικρότερη από τη συνήθη. Σημαντικό ρόλο παίζει και η καθαρότητα στο χρώμα των ούρων. Αίμα στα ούρα σε συνδυασμό με πυρετό δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από μια απλή ουρολοίμωξη.

Πρόληψη

Η κατακράτηση των ούρων για πολύ ώρα είναι μια από τις βασικές αιτίες εμφάνισης ουρολοίμωξης. Η πόση 8-10 ποτηριών νερό ημερησίως βοηθά στον «καθαρισμό» του ουροποιητικού συστήματος. Επιβάλλεται ο καθαρισμός της περιοχής της ουρήθρας με φορά κίνησης προς τον πρωκτό και όχι από… . Η συχνή αλλαγή ταμπόν και σερβιέτας βοηθά στη διατήρηση της καλής υγιεινής στην συγκεκριμένη περιοχή. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να δίδεται μεγάλη προσοχή ώστε το βρεγμένο μαγιό ή εσώρουχο να μην μένει για πολύ ώρα σε επαφή με το σώμα. Μια χρήσιμη συμβουλή που δίνουν όλοι οι ουρολόγοι είναι η διούρηση μετά τη σεξουαλική επαφή και η πόση δύο ποτηριών νερού. Τα εφαρμοστά ρούχα ή τα συνθετικά εσώρουχα προκαλούν μεγάλη τριβή των γεννητικών οργάνων διευκολύνοντας την ανάπτυξη μικροβίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης