Το κόκκινο κρέας είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σίδηρο, και συγκεκριμένα σε αιμικό σίδηρο, που είναι εύκολα απορροφήσιμος από το σώμα. Υψηλές απαιτήσεις σε σίδηρο έχουν άτομα που πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία, ή που έχουν χαμηλές αποθήκες σιδήρου (χαμηλή φερριτίνη αίματος).

Επίσης, οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη έχουν υψηλές ανάγκες για πρόσληψη σιδήρου όπως και οι γυναίκες κατά την εμμηνόρροια.  Επιπλέον, το κόκκινο κρέας παρέχει στον οργανισμό ικανοποιητική ποσότητα Β12, που ενισχύει το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και ικανοποιητικό αριθμό πρωτεϊνών που βοηθούν την ανάπτυξη και διατήρηση των οστών και της μυϊκής μάζας.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου