Γιώργος Αρκουλής

Κατ’ αρχήν να θυμίσω στην κρατική ΕΡΤ (που δεκαετίες τώρα υπάρχει χάρη στο υποχρεωτικό χαράτσι ΟΛΩΝ των Ελλήνων) η αθλητική είδηση αντιμετωπίζεται σαν να μην υπάρχει στον ενημερωτικό προγραμματισμό της ημέρας. Φοβάμαι πως  οι τοποθετημένοι αρμόδιοι στον φορέα, ή είναι άσχετοι με τα αθλητικά, ή τα μισούν, ή, τέλος, αγνοούν ότι η ενημέρωση είναι αγαθό βασικής σημασίας για τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1, χθες, αφού μάθαμε λεπτομερώς το παρασκήνιο για τις ζυμώσεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία, αφού ενημερωθήκαμε για πλήθος γεγονότα -κάποια σοβαρά, άλλα χωρίς σημασία-  έφτασε η ώρα που οι φίλαθλοι τηλεθεατές περίμεναν υπομονετικά προκειμένου να ενημερωθούν (με εικόνα βεβαίως) τι είχε συμβεί  στα τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα, οι αγώνες των οποίων είχαν λήξει πριν από σχεδόν μισή ώρα.

Πίστεψα ότι επιτέλους, η «αμαρτωλή» ΕΡΤ με το πλήθος των αθλητικών συνεργατών της, θα είχε μεριμνήσει ώστε να δείξει λίγο σεβασμό στην ΦΡΕΣΚΙΑ είδηση. Αμ δε! Μετά από περίπου πέντε λεπτά διαφημιστικών μηνυμάτων (χρόνος πρωτοφανής -φυσικά λόγω των αθλητικών- για το εν λόγω κρατικό κανάλι) η κυρία Αγάτσα, φάνηκε στο γυαλί για να μας αναφέρει ξερά αποτελέσματα των τριών αναμετρήσεων, με πέντε-έξι λέξεις παραπάνω για το 3-1 της νίκης του Άρη στο Περιστέρι. Και μετά, νάτο το ατέλειωτο μπλαμπλα από το ΣΕΦ, όπου οι του μπασκετικού Ολυμπιακού Πειραιά, ηγέτες αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο Βασίλης Σπανούλης, μας πληροφόρησαν αυτό που είναι γνωστό εδώ και εβδομάδες. ‘Ότι σταματάει την ενεργό δράση.

Με αυτή την εντυπωσιακή, ομολογουμένως, κοροϊδία των τηλεφιλάθλων, ολοκληρώθηκε το δελτίο και…ντροπή, τι άλλο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Να δείτε που εικόνα από τους αγώνες στην Ριζούπολη, στα Γιάννενα και στο Περιστέρι, θα προβάλει η ΕΡΤ σε ΟΛΑ τα δελτία της Τρίτης` δηλαδή σήμερα! ‘Αν δεν το κάνει, προφανώς δεν θα έχει προλάβει να μοντάρει το υλικό!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης