Αναγκαστική προσγείωση λόγω… μέθης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 18:35
Αναγκαστική προσγείωση λόγω… μέθης
Αεροσκάφος της εταιρείας Ryanair που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Γλασκόβη της Σκοτίας στην Ίμπιζα της Ισπανίας υποχρεώθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως σε γαλλικό αεροδρόμιο επειδή μεθυσμένοι επιβάτες απειλούσαν τη σταθερότητά του, όπως έγινε γνωστό σήμερα από γαλλικές πηγές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Μ6, το επεισόδιο σημειώθηκε την Τρίτη γύρω στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), περίπου μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη άφιξη του αεροπλάνου στην Ίμπιζα. Μια ομάδα Σκοτσέζων, που είχαν πιει αρκετά άρχισαν να κάνουν φασαρία και να χορεύουν σε σημείο που «κόντεψαν να αποσταθεροποιήσουν το αεροσκάφος».

Ο κυβερνήτης αναγκάστηκε να το προσγειώσει εκτάκτως στο αεροδρόμιο του Μποβέ, περίπου 90 χιλιόμετρα βορείως του Παρισιού. Οι αρχές του αεροδρομίου ανέφεραν ότι το αεροπλάνο δεν κινδύνευε και η απόφαση για την προσγείωσή του ελήφθη «για προληπτικούς λόγους».

«Ορισμένοι από τους επιβάτες μέθυσαν και άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα και να παίζουν μεταξύ τους και ο πιλότος αποφάσισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσει να πετά με αυτούς στο αεροπλάνο. Ήταν ένα μικροεπεισόδιο, από αυτά που συμβαίνουν συνεχώς», εξήγησε ο διευθυντής του αεροδρομίου.
Οι μεθυσμένοι Σκοτσέζοι ανακρίθηκαν από την τοπική αστυνομία και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 18:35