Ο επιχειρηματίας, Ματ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματός για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ο 64χρονος Ρόμνεϊ, που είναι πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, προέβαλε στην ανακοίνωσή του την επιτυχία του ως επιχειρηματίας. Έδωσε ιδιαίτερο βάρος στον οικονομικό τομέα, επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρόμνεϊ ανακοίνωσε την υποψήφιότητά του σε βίντεο που προβλήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook αλλά και από την τηλεόραση. Εμφανίστηκε με πουκάμισο και χωρίς γραβάτα μπροστά από μια αγροικία του Στράθαμ, στο Νιου Χαμσάιρ, μια Πολιτεία η οποία κατά παράδοση θεωρείται “κλειδί” για τις προκριματικές εκλογές.

Ο Ρόμνεϊ είχε ήδη προσπαθήσει να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008 αλλά τότε είχε ηττηθεί από τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι δημοσκοπήσεις όμως τώρα τον φέρνουν να προηγείται όλων των άλλων πιθανών υποψηφίων με ποσοστό 17%, μπροστά από τη Σάρα Πέιλιν που συγκεντρώνει ποσοστό 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης