Δύο και πλέον μήνες μετά από την ημέρα που αιματοκύλισε το Παρίσι, το εβραϊκό παντοπωλείο στο προάστιο Πορτ ντε Βενσέν, στο οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις όμηροι από τον ισλαμιστή ένοπλο Αμεντί Κουλιμπαλί, άνοιξε ξανά.

Το κατάστημα άνοιξε με νέο προσωπικό, αφού οι υπάλληλοι που βρέθηκαν εκεί τη μοιραία 9η Ιανουαρίου στο πόστο τους προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ και έχουν λάβει αναρρωτικές άδειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, άλλωστε, μάρτυρας των τραγικών γεγονότων, έχει ήδη εγκαταλείψει τη Γαλλία για να ζήσει πλέον με την οικογένεια του στο Ισραήλ.

Θέλαμε να δείξουμε ότι «Η βαρβαρότητα δεν θα νικήσει τη ζωή», είπε ο ιδιοκτήτης του εβραϊκού παντοπωλείου, το οποίο άνοιξε την Κυριακή υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με έντονη την αστυνομική παρουσία.

«Χθες το βράδυ το μόνο που σκεφτόμασταν όταν ήμασταν στο μαγαζί ήταν τα θύματα. Αυτή ήταν η κινητήριος δύναμη για να ανοίξουμε ξανά το μαγαζί, από εκεί βρήκαμε την ενέργεια. Θέλαμε να χτίσουμε ξανά αυτό που μπορούσαμε να χτίσουμε το μαγαζί», δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρών στο νέο ξεκίνημα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Κασνέβ, που θέλησε να δει το ψυγείο μέσα στο οποίο κρύφτηκαν κάποιοι όμηροι.

Δύο ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo ο ισλαμιστής Αμεντί Κουλιμπαλί εισέβαλε στο εβραϊκό παντοπωλείο και πήρε περίπου 20 ομήρους. Προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών σκότωσε τέσσερις ισραηλίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης