Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε σήμερα “μεγάλη ανησυχία” στο θέμα της κατάστασης της υγείας τριών Θιβετιανών απεργών πείνας που διαμαρτύρονται μπροστά από την έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, με στόχο τους η κοινή γνώμη και η διεθνής κοινότητα να ενημερωθούν καλύτερα για την κατάσταση στην κινεζική επαρχία του Θιβέτ.

“Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, όλοι οι λαοί μπορούν να διαδηλώνουν με ειρηνικό τρόπο.
Όμως ο ΓΓ είναι πολύ ανήσυχος για την κατάσταση της υγείας των τριών απεργών πείνας”, δήλωσε σήμερα στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απεργοί πείνας βρίσκονται στην τέταρτη εβδομάδα της διαμαρτυρίας τους. Πρόθεσή τους είναι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο ότι η προ τετραετίας λαϊκή εξέγερση στη Λάσα καταπνίγηκε στο αίμα, ενώ εξαπλώθηκε και σε άλλες θιβετιανές πόλεις.Τους τελευταίους μήνες, συνολικά 28 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί ή έχουν προσπαθήσει να αυτοπυρποληθούν.
Εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή 19. 

Το αίτημα που προβάλλουν, είναι να δοθεί κινεζική άδεια στον εξόριστο πνευματικό ηγέτη Δαλάι Λάμα να επιστρέψει στο Θιβέτ. Ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ, Ιβάν Σιμόνοβιτς έκανε μια συνάντηση με μέλη του Κογκρέσου των Νέων του Θιβέτ αργά χθες Τρίτη, δήλωσε ο κ. Νεσίρκι. Η οργάνωση αυτή αντιπροσωπεύει τους τρείς Θιβετιανούς απεργούς πείνας στη Νέα Υόρκη.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης