«Αντι-τουρκικές» θέσεις στις ευρωεκλογές καταγγέλλει η Άγκυρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009, 14:35
«Αντι-τουρκικές» θέσεις στις ευρωεκλογές καταγγέλλει η Άγκυρα

Την απογοήτευσή της για τον «αντι-τουρκικό» λόγο, που υιοθετούν ορισμένα πολιτικά κόμματα ευρωπαϊκών χωρών στο πλαίσιο της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, εξέφρασε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση, κατηγορώντας τα ότι δημιουργούν «μια ατμόσφαιρα που συντηρεί την ξενοφοβία».

Χωρίς να κατονομάζει τους σχηματισμούς αυτούς, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ότι παρακολουθεί «με απογοήτευση τους αρνητικούς λόγους και δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που διατυπώνονται με την ευκαιρία αυτής της προεκλογικής εκστρατείας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση καταγγέλλονται «φόρμουλες χωρίς νόημα» που προτείνονται στην Άγκυρα, όπως αυτές για ένα «κοινό χώρο οικονομίας και ασφάλειας», και οι οποίες, σύμφωνα με το κείμενο, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσουν την πλήρη ένταξη στην ΕΕ.

«Η Τουρκία απορρίπτει αυτές τις ομιλίες που δεν μπορούν να θεωρηθούν καλόπιστες», διευκρινίζει το υπουργείο και καταλήγει: «Η εκ νέου χρησιμοποίηση αυτών των δηλώσεων στην προεκλογική εκστρατεία υπάρχει κίνδυνος να παρασύρει σε κακό δρόμο τους ευρωπαίους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που υποδαυλίζει την ξενοφοβία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009, 14:35