Αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση σημειώθηκε το Σάββατο με αφορμή τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημι-κρατικών οργανισμών.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει απογοητεύσει ακόμα και αυτούς που υπερθεμάτιζαν υπέρ της. Εκείνο που διαφάνηκε, είπε, είναι η ασυνέπεια από πλευράς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε επίσης πως το ΑΚΕΛ επέκρινε αρχικά τον διορισμό του Γιώργου Τσαλακού στην προεδρία του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, ωστόσο στη συνέχεια δηλώσεις από πλευράς στελέχους του ΔΗΣΥ αποκάλυψαν ότι υπάρχουν και άλλες ενστάσεις.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν στα συμβούλια των ημι-κρατικών και άτομα που προέρχονται από τον χώρο του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού απάντησε καταφατικά. Ερωτηθείς στη συνέχεια κατά πόσον για το ΑΚΕΛ ικανοποιείται το κριτήριο της αντιπροσώπευσης των κομμάτων στους ημι-κρατικούς, ο κ. Κυπριανού απάντησε πως αυτό δεν ισχύει για όλα τα συμβούλια.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση κάλεσε, δια του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου της, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, το ΑΚΕΛ να αποφασίσει τι ισχύει σχετικά με τους διορισμούς των συμβουλίων των ημι-κρατικών οργανισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης