Ξεκίνησε στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας η διαδικασία αποβίβασης των 47 μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονταν στο πλοίο «Sea Watch 3», το οποίο ανήκει σε ΜΚΟ. Πολλοί από τους διασωθέντες έχουν υποστεί σοβαρή κακοποίηση στη Λιβύη και προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Η απεμπλοκή της όλης υπόθεσης επετεύχθη με τη συμφωνία συνολικά οκτώ ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες θα δεχθούν να φιλοξενήσουν ένα μέρος των μεταναστών. Διαφορετικά, η κυβέρνηση της Ρώμης αρνούνταν να δώσει το «πράσινο φως» για την αποβίβαση. Οι μετανάστες, πριν κατέβουν από το πλοίο, αγκαλιάστηκαν και αγκάλιασαν, παράλληλα, και τα μέλη του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αποστολή εξετελέσθη, για ακόμη μία φορά, χάρη στην προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ευρώπη αναγκάσθηκε να παρέμβει και να αναλάβει κάποιες ευθύνες» σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι εξέφρασε την επιθυμία, παράλληλα, να ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθεί η όλη στάση της ΜΚΟ που έχει ναυλώσει το «Sea Watch».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης