Άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητεί ο Ζεεχόφερ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017, 08:24
Άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητεί ο Ζεεχόφερ
Ο ηγέτης της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ καλεί να τερματιστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των ρωσόφωνων ανταρτών στην Ουκρανία.

«Οι κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν φέτος (…) Τάσσομαι υπέρ της ρεαλπολιτίκ, όχι των απειλών πολέμου» δήλωσε ο ηγέτης του αδελφού κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία, στην κυριακάτικη έκδοση της Bild. «Πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά στις διαφορές στις θέσεις, όπως για παράδειγμα όσον αφορά στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά παράλληλα να εργαζόμαστε για να προωθήσουμε επιχειρηματικές συναλλαγές που έχουν λογική» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, η Μέρκελ και άλλοι ηγέτες χωρών μελών της Ε.Ε. επιμένουν ότι οι κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένες με την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ για τον τερματισμό της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία. Το μήνυμα αυτό επανέλαβαν χθες τόσο ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι.

Η Μέρκελ συνομίλησε χθες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε κατόπιν δεν έγινε καμιά αναφορά στο ζήτημα των κυρώσεων. Ο Τραμπ αυτή την εβδομάδα ανέφερε, άλλωστε, ότι η εξέταση του ενδεχομένου άρσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017, 08:24