Άρχισε η δίκη του Κάρλος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 13:43
Άρχισε η δίκη του Κάρλος
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Κάρλος - το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες - άρχισε σήμερα στο Παρίσι, απουσία των δικηγόρων του κατηγορουμένου, ο οποίος τους ζήτησε να μην εμφανιστούν στην ακροαματική διαδικασία της δίκης του για τέσσερις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από 30 χρόνια.

«Απαγόρευσα στους δικηγόρους μου να έλθουν να με υπερασπιστούν» δήλωσε ο 63χρονος Κάρλος μιλώντας στα Γαλλικά κατά την έναρξη της διαδικασίας λίγο πριν από τις 12.00 (ώρα Ελλάδας) ενώπιον του Ειδικού Εφετείου Κακουργημάτων του Παρισιού. Πράγματι, ούτε οι δύο Γάλλοι συνήγοροι του Κάρλος ούτε οι ξένοι δικηγόροι του εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο.

«Δεν πρόκειται για κάτι εναντίον του δικαστηρίου, δεν έχω καμιά πρόθεση να σαμποτάρω τη δίκη» εξήγησε ο κατηγορούμενος, ο οποίος μέμφεται την άρνηση των Αρχών της Βενεζουέλας να αναλάβουν τα έξοδα της υπεράσπισής του στη διάρκεια της δίκης, που αναμένεται ότι θα κρατήσει έως τις 26 Ιουνίου. Μάλιστα, παρομοίασε την άρνηση αυτή με ένα σαμποτάζ.

Έτσι, ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει αυτό τους δικηγόρους που θα τον εκπροσωπήσουν και να προχωρήσει η δίκη. «Δεν θα γνωρίζουν την υπόθεση, όμως εγώ τη γνωρίζω, αυτό θα εξασθενήσει λίγο την υπεράσπιση, αλλά θα τα καταφέρουμε» διαβεβαίωσε ο Κάρλος.

Οι συνήγοροι που θα διορισθούν μπορούν, ωστόσο, να αρνηθούν τον διορισμό τους, πράγμα που θα επιφέρει την αναβολή της δίκης. Οι δικηγόροι αυτοί θα πρέπει να βυθιστούν από τη μια ημέρα στην άλλη σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει δεκάδες τόμους και έχει χρονικό βάθος 30 ετών.

Ο Κάρλος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τέσσερις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983 και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 150.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου ο Κάρλος

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 13:49