Ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αρχίζει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ ένας κληρικός της Επαναστατικής Φρουράς προειδοποίησε ότι η ισλαμική δημοκρατία θα εκτοξεύσει πυραύλους “στην καρδιά του Τελ Αβίβ” αν δεχτεί επίθεση.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, που θα διαρκέσουν πέντε ημέρες, έχουν στόχο τη θωράκιση των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, σύμφωνα με τον στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση για την έναρξη των ασκήσεων, αλλά και οι προειδοποιήσεις του κληρικού για επίθεση “στην καρδιά του Τελ Αβίβ” , έγιναν μία ημέρα αφότου αξιωματούχοι από τις οκτώ ισχυρότερες χώρες του κόσμου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί το Ιράν δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις που είχαν στόχο να καθυστερήσουν τη δυνατότητα της Τεχεράνης να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

“Εάν ο εχθρός θελήσει να δοκιμάσει την κακή τύχη του στο Ιράν, πριν κατακαθίσει η σκόνη από τους πυραύλους του σε αυτή τη χώρα, οι πύραυλοι του Ιράν να πέσουν στην καρδιά του Τελ Αβίβ”, δήλωσε ο κληρικός Μοζταμπά Ζολνούρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ζολνούρ είναι αναπληρωτής εκπροσώπου του Ανώτατου Ηγέτη, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ στην Επαναστατική Φρουρά, η οποία θα πάρει μέρος στις στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με μονάδες των τακτικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης